Derby d’Italia különkiadás

Igazán nem volt rég, hogy Csiki Roli barátunk segítségével felidéztük a Derbyk hajnalát a csapatok bajnoki találkozója apropójaként, most megint itt vagyunk, hogy egy Juve-Intert vezetssünk fel, mégpedig a kupában.

Nem vagyunk abban a pozicióban, hogy egy Coppa Italia elődöntő „kényszere” miatt húzogassuk a szánkat, évekig nem is adatott meg ez a luxus, úgyhogy inkább csak annyit mondunk, hogy nem jön jókor ez a mai meccs. Bőven egy edzőkérdés közepén járunk, a bajnokságban óriási eredménykényszer van, a BL-re pedig fókuszálni kell, mert az ugye a BL.

Mindezek eredményeként nem igazán látjuk, mennyi figyelem, mennyi erőforrás marad a harmadik számú sorozatra, gyanítjuk, hogy annyira nem sok. Nagynevű ellenfelünk persze bőven ad presztizst a dolognak, egy kicsit viszont az az érzésünk, hogy az odavágó inkább a vereség elkerüléséről fog szólni, mintsem a győzelemért való hajtásról – aki emlékszik a tavalyi elődöntőinkre, az szerintem sejti mire gondolok.

A Juve nagyjából fullos kezdővel vág neki az estének, a mi oldalunkon elképzelhető némi rotáció is. Természetesen nap közben a várható kezdőből kikerült Asllani és Bellanova, de Handa papa azért benn maradt, csak hogy legyen miért várni a meccset. De ha már úgy alakult, hogy a rutin kapta meg a bizalmat, tényleg jó lenne kezdésként nem benyalni valami ostoba gólt, ami ugye a Juve elleni meccsek 200%-án jelenti azt, hogy ennyi is marad a végeredmény. Sejtésünk szerint ez akár 180 percre is levezethető, főleg, ha a bajnokin látott, görcsös beadogatást fogjuk nyomni végig. Egy picit adhatna ma a gép, bemehetne egy-két helyzet, és talán a mentális kút mélyéről is mászhatnánk egy icipicit feljebb, ezek lennének a fő elvárások mára.

Várható kezdő: Handanovic; D’Ambrosio, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco; Dzeko, Lautaro. 

Hol: Sport 2

Mikor: 21.00

Forza Inter! 

(Kép: Inter.it)