A kötelezők kötelezője

Egy meccs, amire tökéletesen illik a címben feltüntetett lózung – végre eljutottunk odáig, hogy ehhez még csak minimálisan sem kell nagyképűnek lenni. 

Bizony, lehet bennünk (és pláne a játékosokban) annyi magabiztosság, hogy a mai 90 percnek az abszolút győzelmi esély érzésével vágjunk neki. Adott ugyanis egy ellenfél, aki tökutolsó, gólt is alig lő, ezek mellett pedig lassan a megszűnés/visszasorolás veszélye is fenyegeti. Bizony, Claudio Lotito urat látszólag a mai napig, a felszólítások ellenére sem érdekli, hogy egy fenékkel nem ülhet meg két Serie A-s pacit – pontosabban lehet, csak szembemegy a liga szabályaival. Olaszos történet, sokadik fejezet, ki tudja, hogy fog ez végződni…

Nehézségek, Damoklész kardja ott, jókedv és kacagás itt. Szinte hihetetlen, de a bajnokságban látott forma talán még mindig nem ért csúcspontot, ez pedig mindenképp egy nyugis találkozót vetít ma előre. A játékosok jó része szinte pulzál mostanság ebben a taktikában, az ilyen, jóval gyengébb minőségű ellenféllel szemben pedig ez csakis egy több gólos győzelmet vetíthet előre. Több futballista gyűjtheti tovább az elveszett önbizalmát (különösen Dumfriesre igaz ez), tovább csiszolódhat a csapat, alkalomadtán pedig ismét be lehetne dobni egy fiatalt. Ja, és a hétvégi rangadókra tekintve ma az előny megszilárdítása is az „asztalon hever” a tétek között.

Az összeállításban sok változást nem kell majd keresnünk, egyedül a suttyomban egy teljes meccs pihenőt kapó Dzeko visszatérésével kell számolnunk (Martínez helyett)

És végül egy bónusz: a nagyszerű Christian Eriksent illő lenne egy szép sikerrel búcsúztatni.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Perisic, Calhanoglu, Brozovic, Barella, Dumfries – Sánchez, Dzeko.

Kezdés 20:45-kor, szemeket a Sport2-re!

(képek: ruetir.com, mondefootball.fr)