Évzáró

Nem akármilyen 2021-es éven vagyunk túl, tavasszal egy scudettonak örülhettünk, pár napja pedig megdőlt az egy naptári éven belül lőtt gólok rekordja a klubnál. Ezen kívül most már attól sem ment meg minket senki, hogy „téli bajnokként” várjuk a folytatást. Az előny megtartásához viszont ma még egy, az előző néhánynál komolyabbnak tűnő kihívás vár az Interre, mivel a Torino érkezik Milánóba.

A Torino pedig némi beragadás után egész stabilnak tűnik, az elmúlt két fordulóban a Veronát és a Bolognát is felül tudták múlni, a kis- és középcsapatok ellen pedig összességében kimondottan jó a mérlegük. Beszédes ellenben, hogy a Serie A első hét helyezett csapatának mindegyikétől kikaptak eddig, nagyon megverni viszont jellemzően senki nem tudta őket. Ha ki kéne emelnünk valakit soraik közül az valószínűleg az Inter által is környékezett Bremer lenne, aki a Toro stabil védelmének alappillére, de vannak itt bőven jó teljesítmények, például a középpályás Pobega vagy a régóta sérült Belottit szépen pótló Sanabria. Fontos alapember Sasa Lukic és a fiatal jobbszélső Singo is, de a horvát duójuknak, Pjacának és Brekalonak sincs rossz szezonja.

Az Inter pedig hiába produkált elmúlt öt meccsén 16-0-ás gólarányt, fel kell készülnie arra, hogy a Torino nem fogja magát olyan könnyen adni, mint a Salernitana, sőt, egészen más tempójú mérkőzés várható. Kérdés, hogy egy ennyire sima időszak utána mennyire sikerül a maira felpörögni, főleg a kicsit közhelyesen a csapat szívének nevezhető Barella hiányában. Az őt pótolni hivatott Vidal kivételével nem tartogat nagy meglepetést a kezdő, a chileitől pedig egy nagyon komoly, összeszedett teljesítmény kéne ahhoz, hogy ez a mai ne legyen túl nehéz.

Várható kezdő: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Dzeko, Lautaro.

Kezdés 18.30-kor, élőben a Sport 2-n. 

(képek: supersport.com; www.calcionews24.com)