Az utolsó lépés

Már a BL kiesés előtt kezdett alábbhagyni a lendület, de utána kezdődtek a problémák csak igazán. Több játékos is formán kívülre került, míg a motiváció is erősen alábbhagyott. De szerintem a mai estére összeszedjük magunkat, alább ki is fejtem miért.

De még mielőtt túlságosan belemerülnék ebbe, nézzük meg mi a helyzet a Milan háza táján, ami rózsásnak aligha nevezhető jelenleg. Bár a bajnokságban elég szépen hozták a győzelmeket, a játék képe mit sem javult az idény elejéhez képest. Ráadásul a Roma ellen elképesztően simán zúgtak ki az EL-ből, ami most már úgy néz ki végleg Pioli állásába kerülhet. Érződik ez már a levegőben is, hiszen egyre többször kell kellemetlen kérdésekre válaszolnia az edzőnek. Ráadásul a sajtóban már a lehetséges utódokról pletykálnak, ez pedig az eddig sem verdeső csapatmorálnak se tesz jót. Érdemes még megemlíteni, hogy sok forrás Leaot írja középcsatárnak, ami mindenképp egy érdekes és újító döntés lenne. Az már más kérdés, hogy mennyire fog ez bejönni, hiszen könnyen elveszhet majd a védők sűrűjében. A Milannak Thiaw személyében lesz egy fontos hiányzója a védelemből, aki az eltiltását fogja tölteni, illetve sérült még ugyaninnen Kalulu, aki mondjuk sok szóhoz nem jutott ebben az idényben.

Sajnos az Inter sem áll rendelkezésre teljes létszamban, hiszen Cuadrado továbbra sem bevethető. Bár igazából lassan azt is elfelejtjük, hogy Inter játékos lett. Olyan nagy gondok nincsenek emellett, hacsaknem vissza akarnék utalni a bevezetőben említett motiválatlanságra. De ez igazából várható is volt annak fényében, hogy a BL kieséssel már csak a bajnokság maradt, ahol a 14 pontos előny több, mint kényelmes. Ugyanakkor úgy hiszem, hogy a fiúk összekapják magukat a mai estére. Eleve a derbikre mindig nagyon felszívják magukat Inzaghi alatt, az pedig egy külön motiváló tényező lehet, hogy az egyik fő rivális ellen lehetne behúzni a második csillagot. Ez mindenképp éreztetve lett a játékosokkal is, hiszen tegnap a Curva Nord szép számmal jelent meg az edzőközpontban, ahol éltették kicsit a fiúkat, plusz raktak rájuk egy kis nyomást, ha már az elmúlt hetekben ebből nem jutott sok nekik. Ennek örömére például Lautaro is újra kivehetné a szekrényből a gólvágó cipőjét.

Én nagyon boldog lennék, ha ma egy sima győzelemmel örvendeztetnének meg minket. Igazán remek zárása lenne ennek a szuper idénynek. Minden várakozást felülmúlva uralták a bajnokságot, aminek bár az lett az eredménye, hogy ebben az idényben a kupasorozatokra kevesebb erő jutott, de ez mit sem vesz el abból a lehengerlő sorozatból, amit közben átéltünk a bajnoki mérkőzéseken. A hírek szerint ma este szinte „hazai” pályán játszhatunk, mert több ezer Milan szurkoló adta el a jegyét, így a vendég szektorokon kívül is tele lesz a San Siro kék-fekete színekben pompázó drukkerekkel.

A Nerazzurri blog is felszívja magát egy közös meccsnézésre, reméljük nem hiába.

A várható kezdő: Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco; Thuram, Lautaro.

(A képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)