Látszik a cél

Itt a 32. játéknap, a tét pedig összességében nem kicsi: egy győzelemmel az Inter elérheti, hogy akár már a következő forduló végén ünnepeljen. A Milan pár órával ezelőtti botlása azt jelenti, hogy a következő két meccsen megszerzett 4 pont matematikailag Scudettot jelent. Ha ezt nem sikerülne a lehető legkorábban abszolválni, akkor pedig további öt forduló marad a megszerzendő pontok besöprésére.

A mai ellenfél pedig a Cagliari, ez valós esélyt kínálhat arra, hogy a pontok oroszlánrésze már este a zsákban legyen. Az Atalanta elleni fordításuk után a szárdok kicsit megléptek az üldözők elöl, és a mai eredmények után akkor is három pont marad az előnyük, ha kikapnak az Intertől, ami az alsóházat tekintve azért tekintélyes különbség lehet.

Érdemes megemlíteni az eltiltottakat, sárga lapos eltiltásoktól ugyanis hemzsegett az előző forduló. A vendégeknél először a védelem egyik alapembere, Deiola sárgázódott ki, majd a Szardínia Tüdeje-díjas Nández és végül a sebességkirály Luvumbo. Utóbbi egyébként holtversenyben házi gólkirály, ezt a veterán védő Violával és a sérült Pavolettivel osztja meg (4 gól). Legeredményesebb támadói nélkül a Cagliari az Oristanio-Gaetano-Shomurodov triót küldheti ki, azaz egy Intertől, egy Napolitól és egy Romától kölcsönkapott játékost.

De az Inter sem állhat ki a legjobb 11-el, mégpedig Martínez és Pavard eléggé „kikényszerített” eltiltásai miatt, így Bisseck és a legfrissebb hírek alapján Arnautovic juthat játékpercekhez már a kezdő sípszótól. Érdekesség, hogy Inzaghi rajtuk kívül mindenkit nevezhetett a meccsre, további eltiltásoktól pedig csak Mhitarjánnak kell félnie, őt azért semmiképp nem szeretnénk egy Madonnina előtt elveszteni, mert az előző 3 alkalommal 3 gólt is láttunk tőle. Valószínűleg ezzel is magyarázható, hogy a kezdőbe jelenleg nem őt, hanem Frattesit írja a La Gazzetta dello Sport. 

A terv tehát elég konkrét a következő két meccsre, mi pedig nyilván egy koncentrált, határozott futballt szeretnénk látni az együttestől.

Várható kezdő:

Sommer; Bisseck-Acerbi-Bastoni; Darmian-Frattesi-Calhanoglu-Barella-Dimarco; Arnautovic-Thuram. 

Mikor: 20:45

Hol: Sport1

Forza Inter!