Megtenni az újabb lépést

A Serie A 31. fordulójának zárómeccsén Udinében vendégszerepel az Inter.

Az Empoli elleni csendeskés győzelem után újabb megugorható akadálynak futhat neki Inzaghi csapata. A megugorhatót persze nem érdemes összekeverni a könnyű, félvállról vehető feladatokkal, hiszen az idei Udinese tud ám piszok kellemetlen is lenni – hasonlóan kb. az összes eddigi Udineséhez, amit két évtizednyi futball- és calcio-rajongásom alatt volt szerencsém szemlélni. Többnyire persze, hol kisebb, hol nagyobb különbségekkel, de mi voltunk a jobbak. Előbbi kategóriához tartozik például a triplete szezonjában játszott bajnoki párharc, melynek őszi felvonását Sneijder első Inter-mezben szerzett találata döntötte el az utolsó percben, hogy aztán a Friuliban is alaposan megizzadjon a társaság (néhány nappal a Chelsea elleni győzelem után), de Balotelli, Maicon és Milito szebbnél-szebb góljaival végül begyűjtse az oly fontos győzelmet az akkortájt többek között Alexis Sanchezt és Samir Handanovicot is soraiban tudó hazaiakkal szemben. Legutóbb egy jóval simább ütközetnek lehettünk szemtanúi, miután december első hazai bajnokiját már a szünet előtt sikerült eldönteni, háromgólos félidőt követően a 4-0-ás végeredményt Lautaro Martinez állította be.

Mai ellenfelünknél kevesebb győzelmet csak a teljesen reménytelen helyzetben lévő Salernitana tudott elkönyvelni idén – az mondjuk nem kevésbé figyelemreméltó, hogy négy sikeres bajnokijukból három idegenben született, sorrendben a Milan, Juventus, Lazio ellen, egy szem hazai diadalukat pedig a Bologna ellen aratták. Az ezekhez társuló 16 döntetlen azt is jelenti, hogy az Udinese valamivel a kiesőzóna felett tanyázik ugyan, de egyáltalán nincs megnyugtató pozícióban, hiszen csak két, illetve három ponttal előzik meg a már vonal alatt helyezkedő Frosinone-Sassuolo kettőst. Ha úgy tetszik, a liga talán legfurcsább együttese vár ránk ma este.

Ami az Intert illeti, a legutóbb némi fásultság jeleit mutató brigád kapott egy kisebb pihenőt a hét első felében, így reményeink szerint a frissességgel és a felszabadultsággal sem lesz probléma. Hogy a foci is igazán jól menjen újra, ahhoz a csatáraink tehetik hozzá a legtöbbet, akik meccsek óta adósak a jó játékkal és a gólokkal is. Ami a bevethető spílerek sorát illeti, a válogatott szünetben megsérülő De Vrij mellett ezúttal Bastoni sem bevethető, így az impozáns assziszt-széria biztosan megszakad. Rajtuk (és a már megszokott módon maródi Cuadradon) kívül viszont mindenki más Inzaghi rendelkezésére áll ma este.

Várható kezdő: Sommer-Pavard, Acerbi, Augusto-Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarján, Dimarco-Thuram, Martinez.

Mikor: 20:45

Hol: Sport1