Az utolsó szakasz

Jön a 30. játékhét, innentől kezdve kilenc meccs a szezon. Az Internek nincs más dolga, mint a megkezdett úton folytatni az idényt, mi szurkolók pedig természetesen a lehető legtöbb kipréselt pontot szeretnénk magunkénak tudni.

 

A kilencből hat mérkőzést alsóházas, némely esetben kimondottan nehéz helyzetben lévő ellenfelek ellen játssza le a Nerazzuri, aminek megvannak az előnyei, de persze egy ponton a hátrányai is: utolsó szalmaszálba kapaszkodó együttesek ellen nem mindig kellemes focizni. Az Empoli jelenleg benn maradó helyen van, de pontegyenlőséggel, szóval különösebben nem lehetnek nyugodtak. Mindenesetre, ha a potenciálisan megszerezhető pontokat számolgatják, valószínűleg nem a mostani fordulóban bíznak elsősorban. A szezon egészét nézve a toszkánok joggal nevezhetőek Olaszország egyik leggyengébb csapatának, viszont úgy néz ki, a Davide Nicola által produkált feltámadás (ami mondjuk pár hetes csoda volt csak, hiszen most három meccse gól- és pontképtelenek) elég reményt adott nekik ahhoz, hogy legalább küzdjenek a kiesés ellen, és utolérjék a szezon során szebb napokat is látott Sassuolót és Frosinonét.

Az Internek sosem jön igazán jól egy válogatott szünet, most viszont az eredmények nem érkeztek a szünet előtti két meccsen, így talán nem is jött katasztrofálisan rosszul. Calhanoglun kívül nincs senki, aki mindkét meccsét nagyjából végigjátszotta volna, tétmeccset csak Buchanan játszott, igaz, az olaszok kivételesen Amerikába utaztak barimeccselni. Rosszul indult amúgy a szünet, hiszen De Vrijt, Sommert, és egész más okokból Acerbit is elvesztettük, de utóbbi „tisztázódott”, az első kettő pedig csak könnyebben sérült meg. Igaz, ma elvileg nem látjuk őket, ahogy Arnautovicot és Cuadradot sem, Augusto és Sensi viszont ott lesznek a padon.

Veterán kapusunkat leszámítva tehát a legerősebb kezdő léphet pályára:

Audero, Pavard-Acerbi-Bastoni, Darmian-Barella-Calhanoglu-Mhitarján-Dimarco, Thuram-Lautaro

Mikor: 20.45

Hol: Sport1 

Forza Inter, és természetesen boldog húsvétot minden olvasónknak!