Felállni a gyomrosból

Inter – Napoli, tavaly a szezon rangadója, idén egy meccs a szezon rangadója után.

A szerdai 120 perc után sokan lehetnek kimerültek, de várhatóan nem ma kapnak kimenőt a kezdőcsapat tagjai, Inzaghi a Napoli ellen nem úgy néz ki mer tartalékolni.

Valahol érthető, az Atletico ellen kaptunk egy gyomrost, most fel kell állni belőle (ilyenkor mutogatunk a tévére, amikor kimondják a film címét a szereplők, hogy „kimondta, kimondta”), nem ezen a meccsen kell Buchanannal és Klaassennel kísérletezni.

Jó lenne behúzni a meccset, hogy visszaszerezzük azt az önbizalmat, ami a madridi 90 perc utáni szünetben láthatóan eltűnt a játékosok arcáról. Aztán két hétig elfelejthetjük a rendes focit, és nyugodtan készülhetünk a Grúzia – Luxemburg európabajnoki selejtezőre.

A vendégeknél Osimhen játéka kérdéses, így Acerbinek valaki mást kell eltüntetnie ma.  Aggodalomra leginkább Kvara visszanyert formája adhat okot.

Meglepő módon a Napoli elmúlt évekbeli jó szereplése ellenére egész jó a mérlegünk ellenük a közelmúltbeli hazai meccseinken:
az előző 5 meccset megnyertük a Giuseppe Meazzában, az elmúlt 10 meccsünkön 7-szer nem kaptunk gólt. Illetve 11 meccs óta mindig lőttünk legalább egyet a Partenopeinek.

10 meccses győzelmi sorozattal érkezünk, idén mind a 28! Serie A meccsünkön betaláltunk, elképesztő, 70:13-as gólkülönbséggel állunk. Ez mellesleg a legjobb az európai topligákban (+57), a Leverkusen előtt (+47).

Dimarco neve mellett már kétszámjegyű kanadai pont áll, 4+6-tal, az elmúlt húsz évben csak hárman termeltek ennél többet védőként a bajnokságban az Inter színeiben: Maicon, Hakimi és (kicsit kakukktojásként a veretes névsorban) Nagatomo.

Sommer lehetséges rekordjáról már beszéltünk, 17 kapott gól nélküli meccsnél jár, a maradék 10 meccs felén kellene érintetlenül megőrizni a hálót, hogy egyedüli rekorder lehessen: Fabio Cudicini (Milan), Sebastiano Rossi (Milan), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Roma) és Ivan Provedel (Lazio) egyaránt 21 meccsel zárt.

Várható kezdő:

Sommer – Pavard – Acerbi – Bastoni – Darmian – Barella – Hakan – Mkhitarjan – Dimarco – Lautaro – Thuram

TV: Sport 1