Újabb vizsgamunka

Kvázi újabb mérföldkőhöz érkezett el az Inzaghi (Marotta?)-projekt: egy elitnek számító, erős európai csapat otthonában érvényesítenie kell esélyességét, és tovább kell(ene) jutnia. Nem árulok zsákbamacskát, ha azt írom: nem lesz egyszerű.

Az odavágó miatt már akkor is csóváltuk a fejünket, és azóta is szívjuk a fogunkat: volt esély egy sokkal nagyobb, megnyugtatóbb előny kialakítására, de a játékosok nem éltek a nagyobbnál nagyobb lehetőségekkel, így hát jöhet a pokol.
Mert ne kételkedjünk, a Wanda Metropolitanóban minden perc nagyon forrónak ígérkezik – és bármennyire is az Inter a jobb csapat jelenleg, bármilyen hype is van a csapat körül, nem kell csodának történni ahhoz, hogy az európai szereplés idejekorán érjen véget. Ezt a narratívát erősíti, hogy Griezmann felépült, és játszani fog, illetve – az odavágóval ellentétben – a szezonjuk egyik legjobbja, Morata pedig már az elejétől fogva a pályán lesz. A szakmai stáb és a játékosok összes tudására szükség lesz ahhoz, hogy ezt a madridi éjszakát sikeresen vészeljük át.

 

 

Persze nem szeretném végigsírni és vészmadárkodni a beharangozót, ahogy írtam, az Internazionale kiharcolt és kiérdemelt magának egyfajta reputációt Európán belül – amit viszont az idei BL-szezonban eddig ilyen-olyan okból nem feltétlen támasztott alá. Ebben lehet most egy lépést tenni előrefelé, kvázi bizonyítván, hogy a csapat tényleg a szűk elitbe tartozik. A legerősebb kezdő rendelkezésre áll, és annak, hogy fontos perememberek (Arnautovic és Carlos Augusto) hiányozni fognak, nem kellene döntő fontosságúnak lenni. Előny lehet, hogy a hétvégi bajnoki meccselését Inzaghi az aktuális szezon során először a BL-re fókuszálta, nem pedig fordítva.
Az előjelek végtére is optimálisak, sok minden szól az Inter mellett, de nyilvánvaló, hogy kellő szerénységgel kell a meccshez állni – akkor talán nagy baj nem történhet. Menő lenne, ha megmaradna az idei Bajnokok Ligája-veretlenség.

Várható kezdő: Sommer – Bastoni, de Vrij, Pavard – Dimarco, Mhitarjan, Calhanoglu, Barella, Dumfries – Thuram, Martínez. 

Sárgaveszélyben: Asllani, Frattesi, Martínez, Mhitarjan.

Az M4-en felvezető műsorostul (nyamm!), mindenestül lehet felhőtlenül élvezni a mérkőzést, ami 21:00-kor kezdődik majd.