Túlélni Bolognát

A Serie A 28. fordulójában az idény meglepetéscsapatánál vendégeskedik a szülinapos Inter. Mit ne mondjunk, kellemesebb feladatot is el tudtunk volna képzelni kedvenceink számára a madridi BL-visszavágó előtti hétvégén.

Mázsás győzelmi kényszer ugyan nem nyomja a csapat vállát, ugyanis immár tizenöt pontos távolságból tekint üldözőire, ettől függetlenül nehezen tartjuk elképzelhetőnek, hogy ne célozza meg az újabb három pontot Inzaghi a hónap utolsó(!) idegenbeli bajnokiján. Valószínű tehát, hogy a Mister ezúttal sem rotálja agyon a gárdát, bár a héten több lehetséges verzió is napvilágot látott a kezdő összetételét illetően. Kérdőjelek tehát bőven akadtak arra vonatkozóan, hogy ki lehet az a 11 férfi, aki már a kezdő sípszó pillanatában a játéktéren tartózkodhat, a meccshez közeledve azonban egyre több biztos pontról számolhatunk be.

– Miki, vasárnap pihentetni szeretnélek. – De hát mester, szombaton játszunk! – Pontosan.”  ninogoffredo kollégánk fiktív dialógusa például simán életszerűnek tűnik, tekintve, hogy örmény középpályásunknál mindenki mást előbb tesz padra Inzaghi, így az ő helye ma is betonbiztosnak tűnik, szemben Barellával, vagy a sérülésből visszatérő Calhanogluval, akiknek a helyzete már kevésbé egyértelmű, noha a legfrissebb jövendölés szerint mindketten kezdőbe várhatók. Hasonlóan Bisseckhez és Carlos Augustohoz, elöl pedig ezúttal a csapatkapitány szusszanhat, így a formába lendülő Sanchez oldalán a Genoa ellen visszatérő Thuram szaladgálhat.

A fennállásának 116. évfordulóját mai napon abszolváló Nerazzurri 154. alkalommal néz farkasszemet a Bolognával, a 75. ellenük aratott győzelem kiharcolásának viszont már negyedszer veselkedik neki, hiszen a legutóbbi három tétmeccsen egy döntetlen és két vereség volt a mérleg Thiago Motta csapatával szemben. Noha az őszi bajnoki villámrajttal indult, és egyből felsejlett bennünk 6-1-es hazai mészárlások emléke az Inzaghi-érából, végül megosztoztak a pontokon a felek, hogy aztán az Olasz Kupa nyolcaddöntőjében is a Bologna örülhessen a hosszabbítást követően. És akkor még nem beszéltünk arról a meccsről, amely a 2021/22-es idény hajrájának fordulópontját jelentette – ne is tegyük.

Ellenfelünk hatmeccses győzelmi sorozatánál imponálóbbat kizárólag az Inter tud felmutatni 2024-ben, ami pedig az egyéneket illeti, soraikban a Zirkzee-Orsolini páros teljesítménye (és veszélyességi faktora) a leginkább említésre méltó: előbbi tíz, utóbbi kilenc találatnál jár a bajnokságban. De szót érdemel az Inter-nevelés Fabbian is, aki 18 meccsén négy gólt és két gólpasszt könyvelhetett el idáig.

Kezdőcsapat: Sommer – Bisseck, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarján, Augusto – Thuram, Sanchez

Hol: Sport1

Mikor: 18:00