Visszavágós bajnoki

Eljött a március, és mint azt pár napja Rolkó kollégám fejtegette, közel tökéletes hónapokat tudunk magunk mögött. A csapatnak nincs tehát más dolga, mint az eddigi eredményekből építkezni, és tovább nyújtani a győzelmi sorozatot, a következő ellenféllel szeben pedig talán némi extra bizonyítási vágy is dolgozhat bennük.

Bő két hónappal ezelőtt a Genoa hazai pályán ugyan legyőzni nem tudta, igencsak megszorongatta az Intert, ők a mindössze négy csapat egyike, amelyik pontot lopott, és tette azt talán a leginkább megérdemelten. Én legalábbis azon a meccsen éreztem legkevésbé, hogy a mieink akarata érvényesül: Arnautovic gólja után az azóta Angliába távozó, hórihorgas Dragusin révén ki is egyenlítettek, a második félidőben pedig szépen megfogták, és néha le is kontrázták az Intert. Tegyük hozzá, hogy Martínez és Dimarco is hiányoztak sérülés miatt, ami idei formájukat nézve döntő tényező is lehetett akár, de ezzel egyáltalán nem szeretném a Grifone érdemeit megkérdőjelezni.

Gilardino csapata rettentő stabil, nem épp pozitív focit játszó együttes, viszont újoncként egy rendkívül eredményes szezon derekát járják. A kiindulópontjuk egy beton 3-5-2, amihez elég adekvát keretük is van, megtámogatva egy igazán extra szezont játszó támadóval, Gudmundsonnal, aki egy visszavontabb csatárpozícióban szerepel, de így is ellopja a showt a nyáron nagy dobásnak szánt Retegui elöl. Na, nem mintha Retegui nem mutatná jeleit annak, hogy egy kivételes képességű befejezőcsatár, de talán az ő ideje még nem idén jött el, főleg mivel a sérülések sem kerülték el őt. Biztosak vagyunk benne, hogy lesznek még szebb évei, és arra sem mernék megesküdni, hogy őt, vagy izlandi ékpárját nem fogjuk Inter mezben látni egy nap.

Inzaghi ezúttal is próbál kicsit rotálni, illetve pár hiányzás megint közbeszól. Az Atalanta és a Lecce ellen látottak hibridjeként Augusto kezdhet a kisárgázott Bastoni helyén, Dumfries váltja Darmiant, a támadósorban pedig Sánchez lesz Martínez ékpárja, viszont Bisseck és a kisebb sérülését gyorsan maga mögött hagyó Frattesi most nem szorítják ki posztriválisaikat. Calhanoglu, Sensi és Cuadrado sérültek, ellenben elvileg felépült Acerbi és Thuram is, ám ők szintén a padról kezdhetnek, így hát a várható kezdő:

Sommer; Pavard-De Vrij-Augusto; Dumfries-Barella-Asllani-Mhitarján-Dimarco; Sánchez-Martínez

Hol: Sport 1

Mikor: 20.45

Nem ez lesz a legkönnyebb meccsünk, de ha a játékosoknak sikerül a tökéletes sorozat mellett két lábbal a földön maradni mentálisan, újabb óriási lépést tehetnek a célok felé. Forza Inter!