Növelni az előnyt

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a pontvadászat két legjobb formában (egyben legmenőbb színösszeállításban) futballozó csapata feszül egymásnak ma este, a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Nem lesz tehát könnyű feladat növelni az egyre tetemesebbé váló pontelőnyt az üldözőkkel szemben, hiszen az Atalanta az Interhez hasonlóan veretlenül menetel 2024-ben, a március viszont kíméletlen meccssorozatot tartogat számukra. Hogy mást ne mondjunk, négy napon belül másodszor lesz jelenésük a Meazzában: vasárnap ugyanis a Milan vendégeként szerepeltek, s értek el (kis szerencsével) 1-1-es döntetlent.

A két csapat (nem is annyira) közeli múltjából egy rendkívül szép emlék táncolt szembe velem több ízben is a különböző közösségi felületeken: 2017 tavaszán Icardi és Banega triplájával, valamint Gagliardini találatával sikerült 7-1 arányban kétvállra fektetni az akkortájt is remek formának örvendő bergamóiakat, akiknek soraiban olyan nevek szerepeltek, mint Spinazzola vagy Kessie, csereként pedig bizonyos Alessandro Bastoni jelentkezett bevetésre. A 6-7 évvel ezelőtti Interről meglehetősen vegyes emlékeket őrizhetünk, így aligha bánjuk, hogy az akkori csapattól (és meccskerettől) egy száz százalékban eltérő garnitúrával veselkedünk neki a mai csörtének – annyit azért a korrektség kedvéért sietve jegyezzünk meg, hogy volt néhány spíler az akkori állományban, akikre a legboldogabb nosztalgia pillanataiban is szívesen emlékezünk.

És van még egy ilyenünk is, szép gólok mozgóképen:

Inzaghi ezúttal három alapemberére nem számíthat a hosszabb ideje maródi Cuadrado, és az orvosi szoba állandó vendégének számító Sensi mellett. A tiszavirágéletű Inter-szerepvállalásával volt edzőink közé sorolható Gasperini számára viszont csak egy kérdőjel van: tudja-e vállalni a játékot Scalvini, avagy sem. Ott lesz például a pályán a kuzinoknál prezentált blama után kimondottan jó futballista benyomását keltő De Ketelaere, aki 6-6 gólnál és asszisztnál jár a bajnokságban, és hozzá hasonlóan okozhat majd némi bonyodalmat a térfelünkön játékmesterük, Teun Koopmeiners is.

Az Inter (és Inzaghi) számára kétségkívül a középpálya megszervezése okozza a legkomolyabb fejtörést: avagy ki kezdjen registában a sérült Calhanoglu helyén? A Leccében rövid ideig kipróbált Barella, helyet biztosítva ezzel a legutóbb remek meccset futó Frattesinek? Vagy kapja meg újfent a bizalmat a szintén egyre meggyőzőbb performanszokkal jelentkező Asllani? Bárhogy is döntsön a Mister, a cél nem lehet más, mint egy újabb győzelemmel minimalizálni a második csillag begyűjtését övező (egyre zsugorodó) kétségeket.

Várható kezdőcsapat: Sommer – Pavard, De Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Asllani, Mhitarján, Dimarco – Arnautovic, Lautaro

Hol: Sport2

Mikor: 20:45