Banánhéj – Avagy túlélni Leccét

Még ha nem is igaz az, hogy a legsötétebb viharfellegek gyűltek össze a csapat feje felett, azért nem megnyugtató módon sikerül ráfordulni az aktuális fordulóra. 

Csapjunk is rögtön a lecsóba, és rögzítsük a tényt, hogy három kezdőjátékos a keretben sincs sérülések (Acerbi és Thuram), valamint betegség (Sommer) miatt. Nem jó kezdet. Folytassuk azzal, hogy a rotáció és a pihentetés jegyében van rá sansz, hogy Bastoni, Pavard, Calhanoglu, Barella és Martínez is a padról kezdik a meccset. Ez már rögtön nyolc(!) ember, és ahogy már az idény folyamán leírtam többször: az álmoskönyvek szerint sehol nem igazán szerencsés forgatókönyv egy összeszokatlan csapattal, kompetitív meccsen pályára lépni.
Viszont bizony a szükség törvény bont: a múlt héten óhajtott változtatásoknak most valóban eljött az ideje, ugyanis szerdán jön az elmaradt rangadó az Atalanta ellen. Valószínűleg ez is volt a terv, és a stáb ide tervezte a nagyobb mértékű felforgatást. Van is benne ráció.

Lehet villantani nyugodtan a periférián lévő embereknek:

  • Auderonak, aki megmutathatja, hogy valami azért lakozik benne.
  • Bissecknek, aki egyébként nem érdemelt padot teljesítménye alapján, de hát Pavard az Pavard.

 

Mutasd meg, te kedves óriás!

 

  • Frattesinek, akiben én személy szerint egyre jobban bízom. Az utóbbi két hónapja arról árulkodik, hogy alakított(ak) a játékán az integráció jegyében, és ez nagyon-nagyon jól áll neki. Többet lép be a játékszervezésbe, pontosan is passzol, de a kapu előtti jelenléte is megmaradt. Így tovább!
  • Buchanannek esetlegesen, mert… Szeretnénk többet látni, jobban felmérni.
  • A cserecsatár duónak, hogy még lakozik bennük valami. Arnautovicot persze tudjuk, és a játékával őszintén szólva semmi gond nincs az utóbbi időben, de ha azt vesszük, a produktivitásával sem: az utóbbi három meccsen 90 játékperc alatt 2 gól és 1 gólpassz a mérlege. Persze ha olyan szempontból vizsgáljuk, hogy az a 2 tükörsimán lehetne 5-ös is, nyilván érezzük, mi a probléma.
    Sánchez kicsit más tészta, de egy Lecce ellen éppen ő is megvillathatna valamit a régiből.

Apropó, Lecce! A déliek a Serie A egyik legrosszabb formában lévő csapata, akik bár a tabella közepén vannak nagyjából, de még egyáltalán nem biztonságos távolságban a kieső zónától. Az utóbbi 9 meccsükből 7-et elvesztettek, és a stabil(nak tűnő) védekezésük is összeomlani látszik, ugyanis az elmúlt öt fordulóban mindegyik fellépésükön kaptak minimum két gólt.

Mondhatjuk tehát, hogy ideális ellenfél következik ahhoz, hogy néhány kulcsembert nélkülözzön a csapat, viszont az ördög nem alszik. Bár kötelező a győzelem, de a körülményeket figyelembe véve ez trükkös meccs lehet, egy olyan banánhéj, amit akkor lehet elkerülni, ha folyamatosan a lába elé figyel az ember (koncentráció, hozzáállás).

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Audero – Carlos Augusto, de Vrij, Bisseck – Dimarco, Mhitarjan, Asllani, Frattesi, Dumfries – Sánchez, Martínez.

18:00-kor kezdődik a meccs, a Sport1 élőben közvetíti.