Pénteki kötelező

A cél egyértelmű: tovább nyújtani a különbséget az üldözőkkel szemben, amely péntek este akár kétszámjegyűre is duzzadhat a Zebrák előtt, tovább stabilizálva az első helyet, nem utolsósorban (újabb) pozitív lelki többletet adva az előttünk álló nemzetközi kihíváshoz.

Utóbbi kapcsán Inzaghi részéről mondjuk egyértelműnek mutatkozott az ukáz, miszerint az Atletico Madrid elleni párharcról kizárólag a Salernitana elleni bajnoki lefújása után hajlandó érdemben tudomást venni. Feltehetően a fejekben azért óhatatlanul is ott motoszkál már a Matracosokkal esedékes BL-csörte, ám abban biztosak lehetünk, hogy a soron következő bajnoki nem fog az arra való teljes tartalékolás jegyében telni. Ennek megfelelően a rendelkezésre álló legerősebb tizenegy futhat ki a Meazza gyepére, leszámítva 1-2 apróbb változtatást. Ilyen a Dimarco-Darmian szárnyvédő-páros lecserélése az Augusto-Dumfries kettősre, a védelem tengelyében pedig De Vrij veheti át a Rómában megsérülő Acerbi helyét.

A tesóharc elmarad, ugyanis az Empoli elleni 3-1-es vereség egyet jelentett azzal, hogy a játékosként ügyesebb (és sikeresebb), edzőként idáig ügyetlenebb (és sikertelenebb) Inzaghi távozik Lautaro kedvenc ellenfelének kispadjáról. Utódjául a játékosként közel 300 A-ligás bajnokin pályára lépő, válogatottságig is eljutó, nem mellesleg a Lazioban Simone Inzaghi csapattársaként is futballozó Fabio Liveranit nevezték ki. Az egykori középpályás trénerként összesen 60 meccset számlál a legmagasabb osztályban, sorrendben a Genoa, a Lecce és a Parma kispadján helyet foglalva hozta össze mindezt, legutóbb pedig azt a Cagliarit irányította a tavalyi idényben, amely a távozását követően feljutott az élvonalba.

Hogy mennyire sikerül gatyába ráznia a legutolsó bennmaradóval szemben hétpontos hátránnyal küzdő csapatát, vélhetően nem ezen az estén dől el. Ettől függetlenül az edzőváltások már-már törvényszerű lélektana és Liverani borítékolható filozófiája okozhat kellemetlen perceket, egy megfelelő energiaszinttel és koncentrációval pályára lépő Inter számára viszont nem jelenthet megoldhatatlan feladatot a pontok otthon tartása.

Várható kezdőcsapat: Sommer-Pavard, De Virj, Bastoni-Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarján, C. Augusto-Thuram, Martinez

Hol: Sport1

Mikor: 21:00