A film forog tovább

Nincs megállás: a bajnoki hajtás legújabb állomáshelye a Stadio Olimpico, ahol az AS Roma vendége lesz Simone Inzaghi csapata.

A meccsnek mindkét csapat optimistán vághat neki, mi több, kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy a liga két legjobb formában lévő együttese feszül egymásnak ma este. Az időközben José Mourinho edzői székébe huppanó Daniele De Rossi makulátlan nyitánya azonban nem annyira mérvadó, tekintve, hogy három alsóházi csapattal mérkőztek idáig a Farkasok, és bár a győzelmeken túl a játékuk is egész nézhetőre sikeredett, nagy kérdés, hogy mire lesz ez elég a listavezetővel szemben. Velük ellentétben az Inter több kulcsfontosságú erőpróbán is sikerrel vette az akadályt a közelmúltban, köztük a bajnoki versenyfutás legfontosabbján, épp a mögöttünk hagyott fordulóban a Juventus ellen.

A fővárosiaknál leginkább Lorenzo Pellegrini kivirágzása szembetűnő, aki a Roma-legenda által dirigált három bajnoki meccs mindegyikén kapuba talált, a Dybala-Lukaku párosra sem lehet semmifajta panasz, de ez már a Mou-éra minimalizmusa közepette is érvényes volt. Fontos tehát, hogy a szezon nagy részében látott arcát mutassa a Nerazzurri, amely ezúttal nem számíthat a partvonal mellől érkező edzői instrukcióra, Inzaghi ugyanis kisárgázta magát. Apropó Inzaghi, a Roma elleni mérlege igencsak meggyőző Inter-trénerként: hat meccsből öt győzelem, 12-3-as gólarány mellett.

Hogy könnyebbség lesz-e, hogy DDR Romája az előző két és fél évvel ellentétben akar majd focizni, eldől ma 18 órától.

Várható kezdőcsapat: Sommer-Pavard, Acerbi, Bastoni-Darmian, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco-Thuram, Lautaro.

Mikor: 18:00

Hol: Sport2