Supercampioni!

Küzdelmes, helyenként gyötrelmes, de végig kézben tartott meccsen végül megszerezte a győzelmet az Inter, ezzel az új Supercoppa formátum első győztese lett, Inzaghi pedig rekordgyőztes edzővé avanzsált a sorozatban.

Sajnos azt meg kell állapítanunk, hogy az előző két meccs felszabadult játékát csak nyomokban találtuk meg tegnap, érthetjük ezt mind az intenzitásra, mind a kreatív megoldásokra. Utóbbiak hiányában egy kicsit brusztolós meccs alakult ki, sok hibával mindkét oldalon, ami leginkább a támadóharmadban okozott fájdalmakat, hiszen egy kicsit pontosabb passzjátékkal lehetett volna szebb a vége. A Napoli túl sok gondot nem tudott okozni már a kiállítás előtt sem, igaz, nem volt könnyű dolguk két afrika-kupázó játékosuk és Zielinski hiányában. Utóbbi vélhetően fekete-kékbe öltözik fél éven belül, így szándékosan jegelhette Mazzarri.

Simeone jogos, két sárgás kiállítása aztán jócskán megváltoztatta a meccs képét, igaz, könnyebb nem lett a helyzet, hiszen nagyon fegyelmezetten zárt vissza a Napoli, sőt, Kvaratskhelia révén nem jártak messze a vezetés megszerzésétől. Bár Sánchez és Arnautovic beállásával mintha egyre jobban érett volna a gól, egy ponton simán el tudtuk képzelni, hogy tizenegyesek hozzák majd meg a végső döntést.

Végül az ezen a ponton már 4-3-3-ban jobbközépső védőt játszó Pavard döntött úgy, hogy felfut, mint egy szélső, kapott is egy indítást Sáncheztől, a középre tálalt labdája pedig a lehető legjobb embert találta meg. Óriási ünneplés alakult ki, demonstrálva, hogy ha nem is ez volt az idény legjobb meccse, a csapat nagyon akarta a győzelmet, és az újabb serleget. 

Persze a siker nem jött áldozatok nélkül, mivel sárga lapja miatt a következő BAJNOKIT Barella biztosan kihagyja, és szívesen megkérdezném őt, hogy miért nem lehetett egy ilyen meccset megúszni kidumált sárga nélkül, eltiltással a feje felett. De felvethetnénk a kérdést a szövetségnek is, hogy miért bünteti az immár két meccset igénylő Supercoppa résztvevőit azzal, hogy sárga és piros lapos eltiltásokat is továbbvisznek a bajnokság küzdelmeibe. Na annyi baj legyen, úgyis meg szerettük volna nézni Asllanit és Frattesit kezdőként.

Gratulálunk a srácoknak és Inzaghinak, Forza Inter!

Osztályzatok: 

Sommer – Lábbal szokásos, ahogyan kézzel is. Az egy kötelező feladatát megoldotta. (6,5)

Acerbi – Stabilan hozta le mindkét pozíciót, ahol a meccs folyamán megfordult. (6,5)

de Vrij – Ha kellett, elegánsan megelőzött, ha kellett, kevésbé szépen csinálta meg a taktikai faultot. Továbbra is jó nézni a játékát. (7)

Pavard – A megfelelő meccsre időzítette első asszisztját. A támadásokba egyébként is jó ütemben lépegetett be, a védekezését pedig ismét nem érheti semmilyen kritika. (7,5)

Dimarco – Rengeteg akció folyt át rajta, kicsit peches volt, hogy annyi beadott és bepasszolt labdából végül nem jutott el gólpasszig. Ez egyébként a Napoli védelmének dicsérete is. (6,5)

Mhitarjan – A 69/76-os passzmutató egészen komoly abban a pozícióban, ahol rengeteg progresszív átadással is kell segíteni az akciókat. Tegnap is jó meccse volt elöl-hátul. (7)

Calhanoglu – Néha kicsit keményebb volt talán a kelleténél, érzésre a sárgája előtt a saját maga által kivívott reputációja miatt úszta meg, hogy hamarabb szankcionálják. A játékával persze nem akadt gond, uralta a pálya közepét, és a 83/86 passzráta nála is sokatmondó. (6,5)

Barella – Ő sem futballozott rosszul, de sajnos a hisztijével elintézte, hogy hétvégén igen tartalékos legyen a középpálya. (6)

Darmian – Támadásban semmi, védekezésben abszolút kulcsszerep. Érteni vélem, hogy rangadókon miért szeret Inzaghi az általa nyújtott biztonsághoz nyúlni. (6,5)

Thuram – Elrontotta az összes lövését és helyzetét sajnos, így nem lehet magas az osztályzata a jó játék ellenére sem. (5,5)

Martínez – Ő viszont gólra váltotta a nagy ziccerét, mezőnyben pedig ismét parádés dolgokat csinált a kis területen megtartott és megjátszott labdáival. (7)

Carlos Augusto – Jól szállt be, több feladatkört is magas szinten látott el. (6,5)

Frattesi – Szintén igyekezett, a támadásépítésekből is nagyobb részt vállalt. Hétvégén nagy szükség lenne az ő jó játékára. (6,5)

Arnautovic – Dicséretes volt a küzdőszelleme, a gól előtt ő szerezte vissza a labdát. Persze azt a jelenetet már Holczer szerint ki kellett volna törölni a tér-idő kontinuumból. (-)

Sánchez – Ő is vágott egy szeletet a tortából, volt ráhatása a meccs alakulására. (-)

Bisseck – Úgy állt be a végére, mint egy 35+-os veterán. Nagyon szeretném többet a pályán látni, de hát nyilván limitáltak a lehetőségek hátul. (-)

Inzaghi – Mr. Kupaspecialista csapata kapott gól nélkül vitte haza a trófeát, majdhogynem hibátlan védekezést bemutatva. Impresszív, ahogy a meccsek menedzselése is. (6,5)