Folytassuk!

A naptári év első idegenbeli kiruccanása vár az Interre szombat este a Monza vendégeként. A csapat formáját tekintve némileg vegyes előjelekkel, de a győzelem reményével (és esélyével) várhatjuk az újabb bajnoki csörtét.

A csapat játékán érezhető egyfajta megtorpanás, a nem túl magabiztos évzárás után az új esztendő első bajnokija is meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett, nem beszélve a Verona elleni szűkös siker utóéletéről, amely jobbára a játékvezető(k)re mutogatásról, és az Inter kivételezett helyzetének bizonygatásáról szólt. Ami tény: egy ízben, épp a három pontot jelentő találat előtt, rendkívüli szerencsénk volt a sípmesterekkel, de nagyon nehezünkre esik kedvenceink tudatos támogatására gondolni a vendéggólt megelőző labdaszerzés, és a 99. percben befújt tizenegyes miatt. Erről azonban ennyit, s ne többet.

Lautaro Martinez két bajnoki után egy hete vissza is tért a csapatba, és ott folytatta, ahol abbahagyta. Gólján felül a már sokszor dicsért mezőnymunkája alapján is elmondható, hogy egészen máshogy néz ki a csapat, amikor ő is ott van a gyepen. Egy Milan-szurkoló span (név szerint nem említem, mert már a Liverpool felé kacsintgat) írta épp ez előző meccs hajrájában, hogy kész életveszély, ahányszor a labda felé indul. Pillanatnyilag nehéz lenne tagadni, hogy minimum egy, de inkább két szinttel vagyunk jobbak akkor, ha csatasorba küldhetjük a kapitányunkat, akinek hatása különösen most szembetűnő igazán, amikor a többi csapatrészben el-elmaradoznak a kulcsteljesítmények. A középpálya kissé fásultnak tűnik, emellett a védelem és Sommer is képes a kihagyásokra, miként az is látható volt az előző körben, hogy Dumfries egyelőre közel sincs tökéletes formában.

Kellemetlen túrára van tehát kilátás, nem csak a saját formánk, hanem az ellenfél szervezettségének, masszivitásának ismeretében is. Legutóbb idegenben nyertek a Frosinone ellen, azt megelőzően pedig ponttal térhettek haza Nápolyból – azt most döntse el mindenki maga, hogy ez napjainkban mennyire számít bravúrnak bárkitől az olasz élvonalban. Inter-szempontból szívmelengető Valentin Carboni teljesítménye: argentin kölcsönjátékosunk az előző fordulóban góllal, gólpasszal járult hozzá csapata sikeréhez, így nem lenne meglepő, ha ezúttal is a kezdőben kapna helyet. Ahol jó eséllyel egy kedves és egy kevésbé kedves régi ismerős is felbukkanhat D’Ambrosio és Gagliardini személyében.

Ha már Monza, egy személyes szálat beszúrnék ide a végére: tavaly épp egy Monza elleni április végi bajnoki előtt kaptam a felkérést Rolkótól, hogy csatlakozzak a bloghoz. Emellett egy másik szempontból is vízválasztónak mondható az a meccs, mert bár kikaptunk, de utána szépen kiegyenesedett a csapat, s megindult fölfelé – a végeredményeket ismerjük.

Várható kezdőcsapat: Sommer – Pavard, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco – Thuram, Martinez.

Mikor: 20.45

Hol: Sport2