Őrület a végjátékban

A Verona elleni hazai bőven hozott fordulatokat, valamint érdekes játékvezetői döntéseket, egyesek mennybe mentek, mások a poklot járták meg, a lényeg persze, hogy a győzelem is a zsákba került.

És hát 73 percig nem tűnt ez a meccs másnak, mint mondjuk az őszi Empoli elleni, ahol a helyzetek jövögetnek, de csak egyet sikerül igazán végigvinni, így kicsit feszülten várjuk, hogy leperegjen az idő, és eljöjjön a hármas sípszó. Nem volt rossz meccse Inzaghiéknak, jöhetett volna a mindent eldöntő második gól Calhanoglu vagy Thuram révén, vagy ha mondjuk Acerbi vállából nem ér át 1 centi a leshatáron túlra. A másik oldalon aki még nem ismerte, most megtanulhatta az agilis Ngonge nevét, a Verona legkomolyabb helyzete viszont az átlagos csatárként nyilvántartott, de átlagon felüli fizimiskával rendelkező Djuric nevéhez fűződik. Sommer azonban úgy döntött, egy héten belül nem kap két fejesgólt két különböző varkocsos balkánitól, így itt még maradt az 1-0.

A 73. percben viszont mégis Genoa-Interré változott a mérkőzés, sajnos a fordulatot nem kis részt Arnautovic beállása hozta el. Az osztrák először könnyen összeesett egy ütközésnél, a Verona megindult az ellentámadással, amit Henry góllal fejezett be. Idén még nem sikerült megnyerni olyan meccset, ahol az ellenfél ledolgozta az előnyét, így hát sejthettük, hogy pokoli percek jönnek, az pedig nem segített, hogy az osztrák támadó pedig gyakorlatilag a legrosszabb formáját hozta. Innentől minden párharcánál igyekezett óriásit taszítani az ellenfelén, hogy mindenképp kifelé szabadrúgást ítéljen Fabbri. Calhanoglu kiugratására nem indult el, Dimarco szabadrúgása Montipo védése után kipattant róla, és mikor ezeknél már nem tudtunk rosszabbat elképzelni, sikerült luftot fejelnie a gólvonalon egy Acerbi-féle emelés után.

Ám Arnautovic mégis mellékszereplő maradt a végjátékban, hálisten nem került a labda közelébe, mikor egy Bastoni-kapufa után Barella remek kapáslövését Montipo védte, a lepattanó pedig Frattesi elé hullott, aki vércseként csapott le rá, és küldte a hálóba. Ezzel pedig nem volt vége, hiszen a 97. percben egy Verona szabadrúgás után még egy tizenegyest is megítélt a játékvezető. Vagyis faszt a 97.-ben, előbb Barella és Sanchez végignyargaltak a pályán, és kihagyták a kihagyhatatlant, de ez nem számított, hiszen ezután varozták meg Darmian és Magnani találkozását. Thomas Henry a 100. percben állt a büntetőpont mögé, és küldte kapufára, a kipattanót pedig olyan 13 méterről melléfejelte Folorunsho. Na itt lett vége, óriási mákkal, de meglett a győzelem. Tanulság, hogy baromira nem szabad így beleunni a meccsekbe, legalább egy scudettot már elbuktunk ilyeneken az elmúlt két évben.

Mivel a Tuttosport ma reggel Campioni D’InVARno (magyar fordításban kb. Téli VARnokok) címlappal jelent meg, álljon itt egy kis bizonyítvány az állítólag hazai oldalra fújó Fabbrinak és a videóbírónak. Egyrészt az egyetlen olyan szituáció, ahol a VAR megváltoztatta a játékvezető döntését, a meccs utolsó perceiben volt, tizenegyes a Veronának, ugyebár. Hát ennél rosszabbul még senki nem csalt az Internek, legközelebb lehetőleg más bírót vegyünk… Viccet félretéve, amúgy hogy is nézett ki ez a tizenegyes-szituáció? Nos, először Montipo két kézzel löki el Calhanoglut, majd középre fejeli a labdát, ami közvetetten Magnanihoz kerül, akinek valóban belerúg a vádlijába Darmian, ám ő nem ettől esik össze, hanem egy másfél másodperccel később dob egy hátast teljesen magától. Fabbrinak a VAR természetesen már nem az egész jelenetsort kockázta ki, hanem kizárólag a két játékos lábának találkozását, ami alapján természetesen adható egy tizenegyes, csak nem sokat árul el az egész eseménysorról.

És akkor Bastoni esete: tényleg ráhúzta a könyökét az őt rángató Dudára. Aki erre a fejét fogva elesik és elkezd pörögni a földön. Ha ez szabadrúgás kifelé, akkor az olasz bajnokság megint helyt ad a szimulálásnak, a játék tördelésének, vagyis azoknak a dolgoknak, amik nem a futballt segítik. Az ilyet látó Premier League-fanok pedig röhögve kapcsolnak át a Jockey TV-re.

Erről ennyit, nézzük az osztályzatokat:

Sommer: 6 – Amit kellett, védte, a gólra nem volt esélye.

Pavard: 6.5 – Végül csak kiszorította a remeklő Bissecket, és meg is mutatta mit tud, lezárta az ellenfél bal oldalát, és egy-két jó keresztlabda is jött tőle.

Acerbi: 6 – Henryról sajnos lemaradt, de a támadóharmadban ő is igyekezett aktív lenni.

Bastoni: 6.5 – A gólban ő is benne volt, hiszen nem sikerült blokkolni Duda beadását. A vezető gólban viszont tényleg jócskán benne volt.

Dumfries: 5 – Nyáron amilyen jól reagált Cuadrado érkezésére, mintha Buchanantól nem félne túlságosan, nem sok jó megmozdulása volt.

Barella: 7 – Szerintem a mezőny legjobbja, a múltkori frusztrációját maga mögött hagyta, és a kapáslövést is sikerült ezúttal szépen leszorítani.

Calhanoglu: 6.5 – Egy gól benne maradt, a pontrúgások veszélyesek voltak, és jól mozgatta a csapatot.

Mhitarjan: 6.5 – Gólpassz, jó játék. 

Augusto: 5 – Sajnos a másik szélről sem jött az extra, rossz döntések miatt nem tudta kamatoztatni, hogy amúgy kimondottan gyors.

Thuram: 6.5 – Visszakapta Martinezt maga mellé, és egyből elkezdtek jönni a jó lekészítések, na meg volt pár óriási megindulása. Inzaghi legközelebb ötször meggondolja, hogy lehozza-e.

Martinez: 7 – Gyorsan meglett a visszatérő gól, és egyébként fantasztikus dolgokat művelt a pálya bármelyik pontján.

Darmian: 4 – Mégiscsak kaptunk róla egy tizenegyest, és hát szokás szerint nem mutatott jól szárnyvédőként.

Dimarco: 5 – Kicsit mintha ittas lett volna.

Arnautovic: 1 – Azért nem 0, mert olyat nem szoktunk adni. Tényleg elképesztő, ennél rosszabbul én még nem láttam Inter támadót játszani, szerintem Inzaghi már veri az asztalt Marottánál.

Sanchez: 5.5: Túl sok jó dolgot nem láttunk tőle, de kivette a részét a végjáték egyik legjobb támadásából egy szép beíveléssel.

Frattesi: 6.5 – Győztes gól, plusz fél pont, mert jó a segge.

Innentől pedig elég trükkös a sorsolás egy darabig, négy nehéz bajnoki mellé pedig bejön majd a Supercoppa, amiről egyelőre nem tudjuk, hogy egy vagy két meccset jelent. Mindenesetre a győztes nagyjából visszanyeri egy agyatlan öreg osztrákbosnyák csatár vételárát, szóval Forza Inter!