Címvédésre fel!

Merész címválasztás, aláírom. Elvégre legyünk bármennyire is Olasz kupa-menők az Inzaghi-érában, a korai szakaszban még elég nehéz nem nyűgként tekinteni erre a sorozatra.

Nem a Bologna elleni csörte lesz a hét csúcseseménye, és nem csak azért, mert szenteste előtt még egy bajnoki is vár a fiúkra, hanem azért is, mert hétfőn sorsoltak a Bajnokok Ligájában – miután nagy erőfeszítések árán Javier Zanettinek is sikerült bejutnia a terembe. Ellenfelünk az Atletico Madrid lesz majd, amely nem annyira erős, hogy ne bizakodjunk okkal, de annál sokkal-sokkal erősebb, minthogy azt gondoljuk, lesz a párharcnak akár csak egyetlen lefutott mozzanata is. Úgyhogy izgatottan várjuk, sikerül-e megőriznie a csapatnak a remek formát.

Az Olasz Kupa nyolcaddöntője kapcsán már egészen más a helyzet. Noha az utóbbi két kiírás tükrében kijelenthetjük, hogy a kulcsmeccs mindjárt ma este elérkezik. Inzaghi első idényében az Empoli, év elején pedig a Parma babrált ki velünk kis híján ugyanebben a szakaszban, hogy aztán a végső győzelemig meg se álljunk. A kellemetlen rajtra jó esély nyílhat most is, hiszen a Bologna remek szezont fut Mottával, így az előzetesen kalkulálható rotációval bőven rezeghet a léc, pláne ha még spórolósra is vesszük a figurát. Inzaghi persze nem az a fajta, aki elengedne akár csak egyetlen kupameccset is, de tekintve, hogy kiválóan menetel a csapat a bajnokságban (és összességében a Bajnokok Ligájában is), bizonyára lenne olyan Inter-drukker, aki nem gyógyíthatatlan fájdalomként élné meg azt, ha elúszna a továbbjutás, és vele néhány pluszmeccs a szezon feszesnek ígérkező második feléből. Én azért csatlakozom mesterünkhöz: hazai pályán, címvédőként ezt meg kell oldani!

Várható kezdőcsapat: Audero – Bisseck, Acerbi, Bastoni – Darmian, Frattesi, Asllani, Klaassen, C. Augusto – Arnautovic, Martinez.

Hol: Sport2

Mikor: 21:00