Felocsúdni a pofonból

Hogy, hogy nem, elérte az Intert is a keményebb sérüléshullám, ha ezt összeadjuk a szerdai, fájó körülmények között való kieséssel, kevésbé nyugodtan várjuk 2023 utolsó hazai meccsét.

Bizony, ha nem lett volna elég a 120 perces, vezéráldozattal is járó csata, tegnap jött az újabb feketeleves: újabb kulcsember, nevesül Federico Dimarco dőlt ki a sorból izomsérülés miatt. Az álmoskönyvek szerint ilyen előjelek után cseppet sem ideális szombaton újra tétmeccset játszani, de hát az élet nem habostorta, a Scudettot pedig nem adják ingyen – itt az újabb kemény feladat, amit valahogy muszáj abszolválni.

A körülményekhez az is hozzátartozik, hogy a Lecce cseppet sem kutyaütő brigád benyomását kelti, a 12. helyen tanyázva most éppen egy ötmeccses veretlenségi szériában vannak (jó, mondjuk ebből négy döntetlen, de akkor is). A déliek ebben az idényben csupán a Napolitól kaptak nagyobb pofont (0-4), viszont így vagy úgy, de azon a meccsen kívül megnehezítették minden útjukba kerülő nagycsapat dolgát, nem egyszer pontot is szerezve tőlük (Lazio, Fiorentina, Milan). Egy szó mint száz, D’Aversa korrekt csapatot rakott össze az új idényre.

Néhány játékos, akire érdemes figyelni:

– A 2+4-gyel álló masszív padlócirkáló, Banda egy valós veszély minden Serie A-védelemre a bal szélen.

 

A képen őt határozott emberfogással őrző méregzsák lesz ma az Inter csapatkapitánya!

 

Falcone a kapuban elég jó szezont fut.

– Center poszton Krsztovics és Piccoli egymás váltótársai, mindkettő hasonló stílusú, veszélyes csatárok, őket sem érdemes szem elől téveszteni – bár talán pont az ő profiluk fekszik legjobban Acerbinek.

– Idény elején a svéd cselgépük, Almqvist is megfogott engem, de ő hosszabb ideje hallgat már a produktivitást tekintve – viszont az biztos, hogy a két szélső kreativitására most is erősen fognak építeni a vendégek.

Inter-részről egyre szűkebbek a lehetőségek: a legjobb kezdőből immáron hárman (Dumfries, Dimarco, Martínez) hiányoznak, és bizony mindegyikük meghatározó, igen jó idényt futó játékosok. A héten egyébként már vissza is csordogált pár játékos a sérültlistáról, Pavard a héten be is állt, míg de Vrij és Sánchez ma jelentkeznek játékra a mesternél. Apropó, Inzaghi! Kezd a csapat keményen belemenni a télbe, itt az újabb nagy teszt, sikerül -e valahogy a misztikus időszakot átvészelni korrekt módon (értsd: a tabellát továbbra is vezetve). Ha igen, sok aggódnivalónk nem lesz talán az évad végkifejletét illetően – ehhez ma kezdetként egy akármilyen győzelemre van szükség a Lecce ellen.

Várható kezdő: Sommer – Bastoni, Acerbi, Bisseck – Carlos Augusto, Mhitarjan, Calhanoglu, Barella, Darmian – Arnautovic, Thuram.

18:00-kor kezdés, nem máshol, mint a Sport1 tv-csatornán.

 

Képek forrása: dazn.it (kiemelt kép), salentosport.net