Tovább a győztes úton

A BL-csoportelsőség elmaradása minimális árnyékot vethet a csapat kiváló teljesítményére, ettől függetlenül nem lehet kérdés, hogy a 16. forduló zárómeccsén újfent az Inter a favorit. Egy esetleges győzelemmel pedig növelheti is kevéske előnyét a táblázat élén, miután a Juventus pontokat bukott Genovában.

A vélemények erősen megoszlanak arra vonatkozóan, hogy megérte-e rotálni, kockáztatva és végül el is bukva a csoportelsőséget a Bajnokok Ligájában. A végeredmény ismeretében aligha mondaná azt bárki, hogy igen. Mindjárt más lehet azonban a leányzó fekvése akkor, ha sikerül egy újabb fontos idegenbeli bajnoki behúzásával megalapozni az év végi hajrát.

Inzaghi Inter-edzőként idáig két 3-1-es zakót tud felmutatni volt csapata ellen idegenben, ami nem túl pozitív. Az már sokkal inkább, hogy a két szóban forgó meccsen negatív főszereplővé avanzsáló Roberto Gagliardininek ezúttal már semmi esélye arra, hogy elrontsa az esténket. A csapat pedig remek formában van, a legutóbbi bajnoki fordulóban valóságos erődemonstrációt rendezett az Udinese vendéglátójaként, az pedig különösen örömteli, hogy minden hónapban érkezik 1-2 ilyen performansz. Noha a meccsre való felkészülés nem mondható zökkenőmentesnek: Inzaghi nem számíthat Dumfries, De Vrij, Cuadrado és Sanchez szolgálataira sem. Pavard viszont ott lesz Rómában, és szükség esetén akár be is szállhat.

A Lazio idei formája meglehetősen vegyesnek mondható: a BL-csoportjukból ugyan továbbjutottak az Atletico Madrid mögött, a bajnokságban ugyanakkor meglehetősen egykedvű, fellángolások nélküli poroszkálás és jellegtelen, ingerszegény foci jellemzi őket. A sereghajtótól például kikaptak, majd egy újonc elleni vékonyka hazai győzelmet követően az utolsóelőttivel szemben egyetlen pontra voltak jók csupán – hogy csak a közvetlen közelmúltat idézzük. Itt az idő tehát, hogy egy igazán éles, jó formában lévő és önbizalomtól okkal duzzadó Inter öt év után újra legyőzze az Olimpicóban a Sasokat.

Várható kezdőcsapat: Sommer – Darmian, Acerbi, Bastoni – Carlos Augusto, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Thuram, Lautaro.

Hol: Sport1

Mikor: 20:45