Remontada!

Érdektelennek tűnt, de óriási meccs lett a Benfica-Inter, szóval még kvázi tét nélkül is megérte streamekkel szarakodni.

Az indulás nyilván rémálomszerű volt, mikor Joao Mario a harmadik gólját lőtte, kezdtem elgondolkodni, hogy valami hiba lehet a mátrixban, illetve, hogy vajon lehet-e ennek történelmi vereség a vége. Az igazság az, hogy mindenki alulteljesített az alapkezdőhöz képest 9 de inkább 10 helyen felforgatott csapatban, a szerepet kapó kiegészítő emberek megilletődöttnek tűntek, és a rutinosabb játékosok is megsínylették a felborult (vagy inkább ki nem alakult) csapatdinamikákat. A legrosszabb következtetés azonban, amit ilyenkor levonhatunk, az az, hogy a csapatnak gyenge a kispadja. Nem, egy jó cserejátékos nem azért jó cserejátékos, mert az összes többi cserejátékossal együtt egy remek csapatot alkot a semmiből, ezeknek a játékosoknak egy komolyabb téttel rendelkező mérkőzésen is teljesen más csapatba kell beszállniuk. Ez persze nem mentség az egyéni megoldások tekintetében teljesen homály félidőt hozó Asllanira, Bisseckre vagy Augustora, de szerencsére egy barom hosszúnak tűnő 45+6 perc után eljött a szünet.

Inzaghi állítólag félidőben azt mondta a játékosoknak: megtehetné, hogy cserél ötöt és megnézzük mi lesz, de nem ez a megoldás. Mindenki tud ennél jobban játszani, ezt kéne megmutatni a folytatásban. És ez kimondottan bevált, az Inter sokkal jobban (egyéni szinten mindenki óriásit ugrott), a Benfica pedig meglehetősen önelégülten jött ki a második félidőre. Mire felocsúdtak, már Arnautovic és Frattesi góljaival 3-2 volt az eredmény, egy remek kontra végén pedig Thuram tizenegyeshez juttatta az Intert, igaz, Sánchez lökése miatt én ezt nem adtam volna meg. Sánchez viszont nem érezte az egyéni felelősség terhét, ugyan nem a legmagabiztosabban, de Trubint rossz irányba küldve beállította a 3-3-mas végeredményt.

Volt itt még kiállítás ocsmány Benfica-belépő után, illetve a játékvezető kicsit a mi kárunkra is hibázott mikor Martínezt megállította egy ziccergyanús helyzetben, szabályos labdaszerzés után. Az ekkorra már elképesztő méreteket öltő eső viszont az emberelőnyben játszó csapatot is megfékezte talán egy kicsit, nem folyt a labda olyan szépen az utolsó percekben. A végén Barella tehette volna még fel az i-re a pontot, de a két kapufa találkozását lőtte ki hatalmas erővel. A győzelem megszerzése abból a szempontból teremtett volna érdekes szituációt, hogy a Real Sociedad elleni zárómeccset mi várhatnánk helyzeti előnyből, így viszont a spanyoloknak jó az X is, annak ellenére, hogy ők sem nyertek tegnap a Salzburg ellen. Ettől függetlenül szerintem óriási jelentősége van, hogy nem hagyták a srácok laposra verni magukat, ehelyett bizonyítottak edzőjüknek, a szurkolóknak, és nem utolsó sorban saját maguknak.

Osztályzatok:

Audero: 6 – Jó kis kapus ő.

Bisseck: 5.5 – Volt honnan feljönnie, a második félidőre viszont már csak egy fura hiba jutott, ellenben több óriási mentés is. Nem veszett ügy ő, de nem is kezdő szint, csiszolódnia kell.

De Vrij: 6 – Nehéz ezt a meccset az ő szemszögéből értékelni, nekem az az érzésem, hogy az ő rutinja nélkül lehetett volna csúnyább is az eleje.

Acerbi: 6 – Ő is kap egy szép kerek hatost, nem utolsó sorban a remek gólpassza miatt.

Darmian: 5 – Szeretjük középhátvédként, de szárnyvédőként sajnos már nem elég dinamikus.

Frattesi: 6.5 – Talán az egyetlen, aki az első félidőben is mutatott életjeleket támadásban és védekezésben egyaránt, ráadásul egy szép, katartikus helyzetben született gólt is felírhattunk neki.

Asllani: 5 – Sajnos ő volt az, aki miatt még a meccs végén is inkább a szánkat húzogattuk, egy önzősége miatt elparazolt, sikeres cselsorozat után. Vannak nála gondok fejben, nyilván kevés lehetőséghez jutott eddig, és emiatt továbbra is feleslegesen hollywoodi megoldásokat keres, hogy kitűnjön.

Klaassen: 4 – Őt sem tudjuk miért megdícsérni, teljesen láthatatlan volt.

Augusto: 5.5 – Egy idő után képes volt kamatoztatni az adottságait, meghúzni a szélen, lövőhelyzetekbe kerülni. Összességében nincs valami jó formában.

Sanchez: 6 – Sokáig egyáltalán nem tetszett, nagyon kijött, hogy mennyire megkoptak az adottságai, ám a többiek feljavulásával ő is ráérzett valamire, a pontrúgásait pedig dícséret illeti.

Arnautovic: 6.5 – Nem sok használható labdát kapott a meccsen, de jól játszotta meg őket. A gól utáni varozásnál azt hittem, nekimegy a bírónak. Ja és igen, 4740 nap után szerzett újra gólt a BL-ben, az előző gólját az Internek lőtte.

Cuadrado: 5 – Elsőre imponáló, hogy mekkora ellánnal megy bele a párharcokba, aztán sajnos rá kell jönnünk, amire ő még nem: nem tud már helyből lefutni mindenkit, így ezekből az egy-az-egyekből nem nagyon profitál a támadójáték.

Barella: 6.5 – Az elég komoly, hogy mennyire más szinten van a csapat vele a fedélzeten.

Thuram: 6.5 – Azonnali impakt.

Dimarco: 5.5 –  Sajnos túl nagy hatása nem volt a játékra.

Lautaro: 6 – Ő is nagyon akart, de igazán nagy helyzet nem jutott neki (már amit nem fújtak le tévesen)

Folytatás vasárnap!