Egy érdektelen(?) BL-meccs

Utoljára talán a kétezres évek második felében volt olyan, hogy az Inter már két körrel a BL-csoportkör vége előtt biztosította továbbjutását. Elsősorban a mai ellenfél siralmas teljesítménye miatt is valósulhatott meg mindez; nyugodtan mondhatjuk, hogy többet vártunk a tavalyi negyeddöntőstől.

A Benfica a portugál bajnokságban kiegyenesedni látszik, a legutóbbi találkozójukon megverték otthon a Sportingot, így át is vették a vezetést lisszaboni riválisuktól. A Bajnokok Ligája idei kiírását viszont csúnyán benézték és még az is kérdéses a számukra, hogy egyáltalán a harmadik helyre oda tudnak-e érni. Amennyiben ma legyőzik az Intert, úgy bőven lesz rá az esélyük.

Szerencsére számunkra nincs komoly tétje a mérkőzésnek; maximum annyi, hogy lehetőleg senki ne sérüljön meg. Inzaghi legénysége szinte egyszer sem a legerősebb kezdővel állt ki az idei BL-találkozókra, de így is sikerült hozni az eredményeket. Nyilván mindenki szeretne csoportelsőségnek örülni, de erre még úgy is meglesz az esély, ha ma este kikapunk Portugáliában. A Sociedad elleni hazain majd játszhat a fényes, mára viszont a szaklapok Bissecket, Augustót, Frattesit, Asllanit, Arnautovicsot és Sánchezt is a kezdőbe várják. Sőt, bizonyos források még Audero debütálását is megszellőztették a kapuban. Nincs ezzel gond, Inzaghi idén a Serie A küzdelmeit helyezi a fókuszba és valóban; komoly kis meccs vár ránk a hétvégén a Maradonában régi mesterünk csapata ellen.

A TV – és az AMC Mikro – sajnos ezt a mérkőzésünket nem adja, de néhány másik kvartett kiélezettségét látva ez talán mindenki számára elfogadható. Akinek van még türelme hozzá, megpróbálkozhat egy jó kis stream-mel. A jól működőket kérlek, linkeljétek be kommentekbe.

Forza Inter!