Továbbjutás novemberben

Mondhatnánk, úgy Hector Cúperesen, hogy nem ez volt a legjobb meccsünk, de az eredmény a fontos, pláne, ha az továbbjutást is jelent a BL csoportkörből, két fordulóval a vége előtt. Inzaghival a mérleg 3/3, és még a rotáció is bőven belefért, sőt.

A milánói találkozóval ellentétben a Salzburg a rögtön meccs elejétől próbálta kézbe venni a dolgokat, és mi tagadás, energikus letámadásuk bőven okozott problémát az Inter átmeneteinek. Hiába kényszerítették azonban hibára a vendégeiket, és szereztek nem kevés labdát középen, valahogy a támadóharmadban mindig elég gyámoltalan megoldásokat sikerült választaniuk, ezt betudhatjuk a rutintalanságuknak. Na meg talán azt is, hogy a nagy intenzitásban szépen lassan elégették az energiáikat, mindeközben Inzaghi jó érzékkel használta fel cseréit, és lassacskán óriási fölény alakult ki Martinezék javára.

Igazából legfeljebb attól félhettünk, hogy elfogy az idő, mielőtt végleg kapitulálhatna a Salzburg, aztán persze jött a tizenegyes, a labda mögé Calhanoglu hiányában Lautaro állt. „A vébén is belőtted!” kiáltott rá Alessandro kollégám a Caffe Gianmario egyik asztala mellől, az argentin mesterlövész pedig telepatikusan biccentett neki, majd magabiztosan bevágta a büntetőt. Erre aztán már az egész étterem ordított, leszámítva talán a házassági évfordulót ünneplő párokat, de biztos, hogy nekik is remek estéjük volt. Pazza Inter Amala!

Feladat teljesítve, oké, néha kicsit döcögős játékkal, de jól forgatva a keretet igazából Inzaghi megoldotta, hogy több kulcsember is kisebb-nagyobb pihenőt tarthasson. Bisseck nekünk mindenképp tetszett, bár helyezkedésben talán vannak hiányosságai, de semmi orvosolhatatlan. A sárgája is jogos volt, de benne van az ilyesmi, persze ez azt is jelentette, hogy nem jön ki a második félidőre. Viszont örömmel konstatáltuk, hogy magabiztos a labdával, nagy ellánnal tör előre, sőt, bal lábbal még egy lövést is megeresztett, csak így tovább!

Ezzel szemben Frattesi már adott okot egy kis fejvakarásra, a magam részéről kedvelem energikus, robbanékony játékát, de tény, hogy elég mást képvisel, mint a többi középpályásunk. Ezt aztán vagy sikerül a csapathoz igazítani és kiaknázni, vagy valószínűleg nem leszünk vele maradéktalanul elégedettek egyhamar. Természetesen amikor eredményes, az mindenképp segít a megítélésén, de most sajnos ilyen téren sem tudott hozzátenni, nagy lehetősége ellenére. Lesz még erre ideje, és fog is még csiszolódni, mint ahogy csiszolódott Barella és Calhanoglu a kezdetek óta.

Talán a meccs legnagyobb negatívuma Sánchez, aki mostanra szinte teljesen elveszette az indulósebességét, enélkül pedig gyakorlatilag nincs az a párharc amit megnyerne, kíváncsi vagyok ez mostantól mindig így lesz-e vagy sikerül valahogy egy kis dinamikát vinni a  játékába. Azért adjuk meg, hogy a második félideje már nem volt teljesen reménytelen, de az igazi arcát csak Martínez beállása után mutatta a csapat.

A Sociedad lemészárolta a Benficát, szóval a második legfontosabb kérdés továbbra is nyitva, ráadásul jelen állás szerint ha a Salzburgot is kipipálják, akkor meg kell vernünk őket az utolsó fordulóban a csoportelsőségért. A következő körben viszont egy elég hitehagyott Benfica vár majd minket, ott valószínűleg ismét láthatunk majd egy kis keretforgatást.

Osztályzatok:

Sommer: 6 – Mr. Clean Sheet.

Bisseck: 6 – Részletek fentebb.

Acerbi: 7 – Magabiztos.

Bastoni: 6.5 – Először kapitányként!

Darmian: 5.5 – Sajnos wing backként egyre kevésbé vagyunk vele elégedettek, szóval várjuk vissza Dumfriest vagy Cuadradot.

Frattesi: 5.5 – Lesz ez még jobb.

Calhanoglu: 5.5 – Volt egy csúnya belépője, és kicsit talán halványabb volt ezúttal.

Mhitarjan: 5.5 – Őt sem annyira dícsérjük most meg.

Augusto: 5.5 – Nem vállalt sokat.

Thuram: 6 – Ő viszont szívesen kergetőzött az ellenféllel

Sanchez: 5 – Halovány.

De Vrij: 6 – Taktikailag eléggé mást képvisel, mint Bisseck, de a rutinja mindenképp jól jött.

Asllani: 6.5 – Ő pedig kimondottan jól szállt be.

Barella: 6.5 – Szintén, és a tizenegyest is kiharcolta

Martinez: 7 – Zongorázni lehetett a különbséget miután pályára lépett.

 

Folytatás vasárnap este, forza Inter!