BL-ben rotálós

Bár nyolc csoport állására pillantva elég egyértelmű, hogy az első helyet kéne becélozni, nem kevés tényező van, ami végül egy kis variálásra késztetheti Simone Inzaghit a Salzburg elleni Bajnokok Ligája csoportmeccs előtt.

Mert hát a jelek szerint akár öt helyen is változhat a vasárnapi kezdő, ami az Inter szintjén is kockázatos, de vegyük figyelembe, hogy:

  • Két megnyert, de azért helyenként szenvedős rangadó után a fáradtságot mindenképp figyelembe kell venni. Dumfries például épp emiatt hagyott ki egy edzést tegnap, és a kezdőben sem láthatjuk őt valószínűleg, de a padra leül, és ez lehet Barella és Lautaro sorsa is.
  • Sérülések: Nincs sok, de Pavard (két hónapra off) illetve Cuadrado (elvileg hétvégén már lesz, aztán ki tudja) hiányában muszáj valamit változtatni, jelen állás szerint Bisseck kerülhet elő a pad legvégéről. Jó kis kihívás lehet ez neki.
  • Frissen kell tartani a csapatot a hétvégére is, ahol a Frosinone lesz az ellenfél, őket pedig semmiképp nem becsülném le. Ráadásul a jelenleg egy fronton küzdő Juventus pusztulatos, de eredményes focijával tartja a lépést velünk, szóval a bajnoki fordulókat nagyon is komolyan kell venni.
  • Egy vereség a BL-ben ugyan szorossá tehetné a versenyt, de egy esetleges döntetlen szinte egyáltalán nem jelentene problémát, sőt, a Benfica gyenge teljesítménye miatt igazából csak közelebb vinne minket a továbbjutáshoz. Igaz, ez esetben az utolsó fordulókat meg kellene még nyomni a már említett csoportelsőség kedvéért.

Legutóbb láthattuk, hogy a Salzburg egy igen tettrekész, lendületes csapat, de nem a legfélelmetesebb ellenfél, akár némi tartalékolás mellett sem. A jó eredményhez azonban a kezdőbe kerülő játékosoknak élniük kell a lehetőséggel, és egy fókuszált, stabil teljesítményt letenni ma este.

Várható kezdő: Sommer; Bisseck, Acerbi, Bastoni; Darmian, Frattesi, Calhanoglu, Mhitarján, Augusto; Thuram, Sánchez. 

Mikor: 21.00

Hol: Sehol 🙁 Keressetek streamet! 

Forza Inter!