Faljuk be a védelmet ma is

Már épp kezdtem volna jobban aggodalmaskodni, de az utóbbi két meccsen nyújtott második félidő azért elég lehengerlő volt ahhoz, hogy visszatérjenek a dolgok a normális kerékvágásba.

Mindazonáltal nem számítok arra, hogy ma nem lesz szenvedés, mégiscsak a Thiago Motta által remekül összerakott Bolognával állunk majd szemben. Nem lesz nekik könnyű gólt lőni, mégiscsak a második legjobb védelemmel rendelkeznek mögöttünk. Más kérdés, hogy a góllövésben nem jeleskednek ennyire, mindössze hat jött nekik össze eddig. Ami mégis megkönnyítheti a dolgunkat, hogy Soumaoro, Lucumi, Posch és Kristiansen lesérült náluk, akik ráadásul a védelem tagjai, és Soumaoron kívül mindenki meghatározó tagja a kezdőnek, így Motta vakarhatja a fejét, a mi csatárainknak pedig könnyebbé teheti a gólszerzést.

Inzahghi szerencsére egész jó helyzetbe került a keret rendelkezésre állását tekintve. Mára ugyanis felépült Frattesi, Sensi és Cuadrado is, akik ott ülnek a padon. Talán ennek is köszönhető, hogy szépen fel is küldi a gálakezdőt, amellett, hogy jön a válogatott szünet is, szóval nem sok értelme van spórolni. Azzal a pár változással az első fordulókhoz képest, hogy Pavard és Acerbi végleg bekerülni látszanak a kezdőbe. Igazából minden jel arrafelé mutat, hogy ma aligha fogja az egyszeri Inter szurkolót csalódás érni. Annak pedig mindenképp örülnék, ha a helyzetkihasználás inkább a Salernitana elleni mérkőzésre hajazna, és akkor ismét lehetőséget kaphatnának olyan játékosok, akik eddig kevesebbet szerepeltek az idény során és akkor annyira nem fogjuk sajnálni, hogy a mai kezdőbe nem rotált bele a mester.

A kezdő:

INTER (3-5-2): Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco; Thuram, Lautaro Martinez.