Lehetőség javításra

Egy olyan csapat érkezik ma, akiknek a sorsoláskor igencsak örültünk, de kizárólag azért, mert az első kalapból húzták őket. Emlékeinkben ráadásul élénken jelen van még a tavalyi, könnyűre sikerült negyeddöntő, amiért a portugálok vélhetően szeretnének revansot venni.

Persze mindkét csapatnak kell a pont, de veszettül. Az Inter nem egy nehézkes döntetlennel képzelte el a BL menetelés elejét, még akkor is ha nem lehetünk alapvetően csalódottak az eredménnyel. A Benfica ezzel szemben csúnyán kikapott a Salzburgtól, így közel kilátástalan helyzetbe kerülnek, ha ma nem alkotnak valamit. Érdekes kérdés, hogy erre mik az esélyeik, hiszen azóta 2 meccs 2 győzelem a mérlegük, utóbbi a nagy rivális Porto ellen, de nagyjából 75 perc emberelőnyben. A hazai bajnokság kihívásai azonban aligha mérhetőek össze az európai kupaporonddal.

Az említett, előző évi negyeddöntő ugyebár elég sima volt, ránézve a Benfica kezdőjére mindenesetre láthatunk különbségeket bőven. Kapusposztra Vlachodimos helyett az Inter által is környékezett Trubint szerződtették  – ki is vette a részét az előző fordulós betlijükből – a védelemben pedig csak Otamendi a biztos pont, társa, Antonio Silva eltiltott, Grimaldo pedig már a Leverkusent erősíti. Az ő helyét Aursnes veszi majd át, aki éppenséggel gólt lőtt Onanának legutóbb. Goncalo Ramos sincs már, illetve kedvenc Joao Marionk vélhetően a padról kezd, igazoltak viszont egy bizonyos Angel Di Mariát, aki még náluk is több kellemetlenséget okozhat a védelmünknek, ha épp van kedve focizni. Vagy ha neki épp nem, David Neresre vagy Petar Musára mindig érdemes figyelni, illetve az is lehet, hogy a Fiorentinától érkezett Artur Cabral is pályára lép.

Nálunk a hétvégi rotáció után Inzaghi valószínűleg a legerősebb kezdőt fogja felrakni, igazából csak a jobb oldali Pavard-Darmian-Dumfries tengelyen vannak kétségek, ahonnan egy játékos biztos hogy kimarad, de egyelőre a források ellentmondanak egymásnak. A többi adja magát, a csatársorban aligha van értelme rotálni, a középpályán pedig Frattesi sérült, Klaasen és Asllani meg most több időt kaptak a bajnokin. Tippelésbe nem bocsátkoznék, de valahogy a csoportkörben mindig húzós a Benfica, nem hiszem, hogy olyan könnyű dolga lesz a srácoknak, mint áprilisban.

Várható kezdő (Di Marzio verzió): 

Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarján, Dimarco; Thuram, Martinez.

Mikor: 21:00

Hol: Sport2 

Forza Inter! 

 

(kép: sportstiger.com)