Visszapattanni

A hétközi pofon után rögtön itt a javítási lehetőség, és hát… Túl nagy elvárásaink nincsenek egy dolgot leszámítva, ami pedig a győzelem. Na jó, azért néhány dolgot mégis érdemes lehet felsorolni.

Kvázi az összes Inter-szurkolóra extrém rossz hatással volt a Sassuolotól elszenvedett vereség, és kiből ezt, kiből azt hozott elő, egészen érdekes gondolatokat megszülvén. Ezek szerencsére a csapatra nézve nem igazán lényegesek, sokkal inkább fontos az, hogy a játékosok és a szakmai stáb miképp reagálnak fejben. Merthogy van mire, és van hogy, a tét pedig továbbra sem kicsi, hiába járunk még a szezon nagyon korai szakaszában. Lássuk, miket szeretnénk nem csak ma, hanem úgy a szezon egészére nézve!

Sommer remélhetőleg egy évre előre letudta a potyáit, és visszatér oda, amit az első hat meccsen láttunk tőle. Egész egyszerűen nem fog beleférni, hogy pontok menjenek el egy rossz megmozdulásán, mert akkor ugyanott tartunk, ahol a part szakad (vagyis tavaly ősszel). A meccs további része egyébként bizakodásra adott okott, láthatóan bántotta a szitu, és nem összezuhant tőle, hanem összekapta magát – ez pedig komoly sportolói erény.

Lábjegyzet a témához: nem, soha nem leszek képes simogatni a buksit ilyen esetben, ha előtte-utána 15 védést mutatott be, akkor sem – most pedig szó sem volt ilyesmiről. Ha egy középső védő tökéletesen játszik, de egy kapitális hibája miatt pontot veszít a csapat, megdicsérjük? Ha egy csatár kihagyott helyzetein elmegy a meccs, tapsolunk neki? Na ugye, hogy nem. Ez egy ilyen poszt, ahogy a hozzászólásokban is jeleztem. Elképzelhető, ha ott és akkor a potyát nem nyeli be, marad az 1:0. Ki tudja? A lényeg, hogy ez már a múlt, és hogy a svájci az ehhez hasonlókat legyen kedves mellőzni.

 

Fejet fel, harcos!

 

– Azt gondolom, nem fér bele, hogy Pavard-t teljes meccsekig nélkülözze Inzaghi. A francia annyira sokoldalú, hogy hosszú távon a védelem gyakorlatilag bármelyik pontjára be lehet rakni, vész esetén pedig még a szárnyvédő is működhet nála. Na, azért nem egy fenoménról beszélünk nyilván, de az ő kvalitásait vétek a padon pazarolni, Darmian ide, Dumfries oda.

– A középpálya rotációja is kulcsfontosságú, de ez láthatóan kicsit elcsúszott az utóbbi másfél hétben – az agyonjátszatott Mhitarjan mellett Calhanoglu is követett el furcsa hibát. Asllani mondjuk továbbra sem élvez túl nagy bizalmat, helyette (és Frattesi sérülése miatt) úgy néz ki, Klaassen lép egyet előre a rangsorban.

– A három fősre szűkült támadósor is komoly probléma jelenleg, főleg azt figyelembe véve, hogy az egyedüli, akire a „center” kifejezés illik, Lautaro Martínez névre hallgat, ő pedig majdnem az összes meccset végigjátszotta. Ma a Sánchez-Thuram duó fog kezdeni (nagyon helyesen), ez pedig egy érdekes kísérlet lesz arra, milyen, amikor két „pass first” csatár futballozik egymás mellett.

Inzaghi remélhetőleg dolgozott a fiúkkal néhány formációmódosításon (3-4-2-1?), mert jó eséllyel szükség lesz ilyesmire az elkövetkezőkben. Nyilván nem csettintésre működik ez (ahogy az egyszeri szurkoló elképzeli ugye), de talán jogos elvárás az, hogy az elitbe igyekvő Inter képes legyen váltani meccsen belül akár hadrendet, taktikát, felfogást is – ennek hiányát éreztük kissé szerdán, a 60. perctől.

Ma egyébként a Salernitana az aktuális ellenfél, akiknél érik a szezon második edzőváltása: elkaptam néhány meccsüket, és ha finoman akarok fogalmazni, Sousa mesterrel nem néznek ki túl jól eddig. Bár akadtak jobb időszakaik meccseken belül, gólt alig lőnek, a védekezésük pedig olykor tragikus, csak Ochoa beteg védései tartják a kapott góljaikat értelmezhető szinten. Nyilván a gyengécske teljesítményükhöz hozzájárul a Dia körüli, pár héttel ezelőtti hercehurca – jó hír számukra, hogy a szenegáli már játszik, túl van a csapatváltás meghiúsulása okozta sokkon. Az viszont nagyon negatív lehet nekik, hogy Candreva megsérült: régi-régi ismerősünk bár a szívünkhöz nőtt interes léte alatt, előtte-utána azért előszeretettel döfködte a szívünket, legutóbb néhány hónapja, Onana emlékezetes potyájánál.

 

Hát, erre sem emlékszünk szívesen. Remélem, elűzöm ezzel a rossz démonokat!

 

Egy szó mint száz: győzni kell, minden áron, kérdés nélkül. Ha tizenegy embert cserél ki Inzaghi, akkor is. Nem szabad hagyni az üldözőknek, hogy hamis álmokba ringassák magukat, egyszersmind az Inter önbizalmának szempontjából is nagyon fontos lenne visszapattanni a szerdai sokk után.

Várható kezdő a lapok szerint: Sommer – Acerbi, de Vrij, Pavard – Carlos Augusto, Klaassen, Calhanoglu, Barella, Dumfries – Sánchez, Thuram. 

Kezdés 20:45-kor, ismét a Sport2-n.