Hétközi Sassuolo

Igazi Juve-verő egylet érkezik ma este Milánóba, így a nap kérdése: kitarthat-e a fekete-zöldek lendülete az Inter ellen is?

Bizony, a Sassuolo olyat tett, amit a mieink is megirigyelhetnek akár, rúgtak egy 4-est a zebráknak (vagyis hát bizonyos gólokat inkább a zebrák rúgtak maguknak). Eddig nem teljesít amúgy konzisztensen Alessio Dionisi csapata, hiszen előtte épp maguk kaptak négyet a Frosinonétól, de ha azt vesszük, úgy 12.-ek a bajnokságban, hogy már játszottak a Juvéval, az Atalantával, a Napolival, szóval bőven nem késő még elindulni meghódítani a felsőházat.

Inter-mumus kapusuk, Consigli ma nem áll rendelkezésre, de ott van helyette Cragno, akit egyfelől sokáig az Interhez is írtak, mint lehetséges Handanovic-utód, és ő maga is okozott már nekünk kellemetlen perceket még Cagliari játékosként. További erősségeikként kiemelném a támadó triójukat, elsősorban Berardit, aki valahogy megint náluk maradt, immár 11. éve, és azt hiszem mondhatjuk, hogy sokadvirágzását éli. Játszótársai pedig a tavalyi év egyik felfedezettje, Laurentié, aki nagyon jó kis Rafael Leao light, kicsit döntéshozásban viszont fejlődnie kell, és persze ott van Pinamonti, aki a csalódást keltő előző szezonja után idén végre törlesztgetni kezdte tetemes vételárát.

És hát igen, ez egy olyan csapat, amelyik bármikor tud kellemetlen meglepetést okozni. A legtöbbször megvan a győzelem, néha viszont teljes káoszba fulladnak a meccseink ellenük, és így, hogy a hétvégi Empoli-csapdába sikerült nem beleesni, jó lenne fenntartani a koncentrációt, és biztosra menni. Stabil rest defense, gondolván a gyors szélsőikre, és persze magas (a vasárnapinál magasabb) szintű helyzetkihasználás lehet a kulcs. Arra azért kíváncsi vagyok, mennyit vett ki belőlük az, hogy hétvégén lenyomtak egy nagy csapatot, esetleg mennyire sikerül ebből meríteniük pár nappal később. Arra felkészülhetünk, hogy ugyanazt a kezdőt teszi majd fel Dionisi, mint szombaton.

Inzaghi sem fog sokat variálni, ugyan kétféle kezdő-variáció is napvilágot látott a héten, momentán az a változat tűnik a legvalószínűbbnek, ami szerint Barella visszakerül Frattesi helyére, Dumfriest pedig Pavard-t váltja.

Várható kezdő tehát: Sommer; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarján, Dimarco; Thuram, Lautaro.  

Hol: Sport2

Mikor: 20.45

Forza Inter!