Gyanús, gyanús Empoli

Az év ezen pontján már valósággal ömlenek a meccsek, és ezerrel megy a rotáció is, ma például hat helyen változik a kezdő a hétközi BL fordulóhoz képest.

Egy ilyen meccs tökéletesen alkalmas arra, hogy a biztonság illúziójába ringassa az egyszeri Inter szurkolót, ti azonban, kedves olvasók, zömmel már dörzsölt Nerazzurri veteránként már nem dőltök be ennek. Ugyanis vannak itt bőven intő jelek:

  • Déli mérkőzés: valódi magyarázat nincs rá, hogy miért, de ezek valamiért sosem könnyűek. Felborul a bioritmus? Nem ugyanaz a hangulat? Franc tudja, de ha meglátjuk ezt a kezdési időpontot, máris megremeg a kezünkben a húsleveses kanál (igen! sikerült betolnom egy ebédelős poént az előzetesbe!)
  • Edzőváltás: Ezt is imádjuk megnyerni magunknak. Eddigi teljesítménye alapján az Empoli egyértelműen a Serie A leggyengébb csapata, keretét tekintve azonban szerintem bent kéne maradniuk. Az első 4 forduló azzal telt, hogy hármassával ajándékozták a pontokat az ellenfeleknek, még a kegyetlenül gólképtelen Roma is hetet rúgott nekik. Így hát, pont az Inter-meccs előtt, visszatért Andreazzoli, akivel azért sokkal masszívabbnak tűntek a toszkánok korábban. Persze, semmire nem garancia ez, de egy új vezetőedző képes lehet új impulzusokat adni egy padlón lévő együttesnek.
  • Bajnokok ligája: Az előző szezonban az Inter hatszor kapott ki BL fordulók után a tizenkettőből. A tavalyi keretnek nyilvánvalóan sok volt a többfrontos küzdelem, idén pedig az volt a nyár célja, hogy a pad minőségén is sikerüljön emelni, hát itt az első igazán jó teszt arra, hogy ez mennyire sikerült. Kicsit paradox módon mondjuk azt érezhetjük, hogy a mai kezdő erősebb lesz, mint a szerdai, például Calhanoglu felépülése miatt, de Thuram is visszatér Martinez mellé.

Várható kezdő:

Sommer; Pavard, Acerbi, Bastoni; Darmian, Frattesi, Calhanoglu, Mhitarján, Dimarco; Thuram, Lautaro.

Hol: Sport 2

Mikor: 12.30

Forza Inter!