Valódi erőpróba előtt

Vasárnap koraeste a Fiorentina látogat a Meazzába a Serie A 3. fordulójában. 

A Monza és a Cagliari elleni könnyed sikerek után igencsak kellemes szájízzel, ugyanakkor semmiképp sem elbizakodottan várhatjuk a bajnoki kiírás első valódi erőfelmérőjét. Jó passzban a gárda, Martinez és Calhanoglu pazar formában kezdte az új idényt, de túl sok panaszunk senkire nem lehet azok közül, akik gyepre léptek. Ahogy értelemszerűen azokra sem, akik még nem mutathatták meg oroszlánkörmeimet – ugyanitt nyomatékosítanám, mennyire várom Asllani első játékperceit, és azok folyamatos gyarapodását, habár van egy olyan (nem is annyira) sanda és alaptalan félelmem, hogy albán középpályásunk számára nem az idei szezon hozza el az áttörést. Ezt a narratívát pedig csak erősítheti, hogy a mercato hajrájában érkezett az Ajax rutinos, holland válogatott középpályása Davy Klaassen, mintegy válaszként, mennyire mérhető az Asllani (és Sensi) irányába táplált bizalom – semennyire.

Aktuális ellenfelünk felemás első két kört produkált, hiszen az újonc Genoa magabiztos legyalulását egy hazai 2-2 követte a Lecce ellen. Ettől függetlenül nagyon nem ígérkezik sétagaloppnak az összecsapás, amely reálisabb válasza lehet annak, hol is tart a jelenlegi Inter. Magam részéről az ideális szezonkezdet optimális folytatását várom a csörtétől, újabb Lautaro-sziporkával és Thuram első Inter-találatával. A francia egyébként nem mozgott rosszul első két fellépésén, fantázia és sebesség is van a játékában, egyedül a gól hiányzik, de számomra egészen világos, hogy csak idő kérdése, mikor rezgeti meg a hálót – kizárólag a kritikusok miatt vágyom arra, hogy ez mihamarabb történjen meg.

Várható kezdőcsapat (3-5-2): Sommer – Darmian, De Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco – Thuram, Martinez

Hol: Sport1

Mikor: 18.30

Forza Inter!