A BL-sorsolás margójára

Első gondolatok? Nem jó, de nem is tragikus. A La Liga negyedik helyezettjei mellett sem a Benficával, sem a Salzburggal nem lesz könnyű dolgunk, ugyanakkor a BL nem arról szól, hogy Cremonese és Ferencváros szintű ellenfelekkel kelljen játszanunk.

A Benficától sokat várok – sokkal többet, mint tavasszal. Biztosan ég majd bennük a bizonyítási vágy, hogy visszavághassanak a negyeddöntős kiesésükért. Mi pedig izgatottan figyelhetjük, Trubin miként fog teljesíteni ,,majdnem csapata” ellen. Három ponttal kalkulálok ellenük.

A Salzburg olyan focit játszik, melynek bizonyos elemeire a mai, modern labdarúgás is nagy hangsúlyt fektet. Tehetséges fiataljaik és nagy tudású szakvezetőik bármikor bárkinek okozhatnak kellemetlenségeket. Az Inter ellen viszont nem lehet úgy végigrohanni egy találkozót, mint pár éve a Pool ellen. Lelkesek, ügyesek, de meglesz a hat pont. Az idegenbeli meccsre pedig érdemes lehet megpróbálkozni a jegybeszerzéssel.

A Spallettivel történő BL-visszatérésünk óta eddig mindössze a többre hivatott Bordalas-féle kamuatalantát Getafét (igaz, őket a csoportból kiesve pont az EL-ben), valamint tavaly a Barcát tudtuk legyőzni hét vereség mellett – már ami a spanyol ellenfeleket illeti. A Sociedad látványos, szép focit játszik, jó játékosokkal; mégha legnagyobb erősségük, David Silva már nem is segíthet nekik. Viszont mivel rutintalannak számítanak a BL-ben, 4 pontra mindenképp számítok ellenük is.

Néhány gondolat a többi olaszról:

– a Milan ezzel a sorsolással nagyot léphet az újabb bajnoki cím felé, mert az ő kvartettjükből max. a Dortmund ellen tudom elképzelni, hogy akár több pontot is szerezzenek. Persze jussanak minél messzebb, kapják csak a terhelést.

– a Napoli minimum a második helyen továbbmegy. Ne feledjük, hogy Garcia a Lyonnal az elődöntőig is elment, Nápolyban pedig jóval erősebb keret áll rendelkezésére.

– a Laziónak szintén meg kéne céloznia legalább a második helyet, de Sarri nemzetközi eredményeit figyelve (mínusz EL győzelem a Chelsea-vel) valószínűleg harmadikak lesznek a Feyenoord mögött.

Mindenesetre nekünk legyen csak meg szépen a továbbjutás, forza Inter!