A Ranieri-fal előtt

Végre számunkra is itt a második forduló, az Inter álma pedig az, hogy csatlakozzon a megmaradt három darab 100%-os együtteshez a tabella élén. Ehhez pedig egy év szünet után Szardíniába vezet az út.

A mieink háza táján túl nagy rotációra ne számítsunk, Inzaghi ugyanis pont ugyanazt a kezdőt szándékozik feltenni, amelyik a Monza-meccset nagyjából minden probléma nélkül lehozta. Acerbi felépülése tovább várat magára, így De Vrij helye garantált a védelem közepén, Darmian pedig szintén elszenvedett egy kisebb sérülést, ő viszont vállalni fogja a kezdő szerepet. Hála az égnek, mert amúgy így, hogy egy kulcsember sérült, a védőkkel nem állunk túl jól.

Ide kapcsolódik, hogy a mercato egyébként lassan zárul, a Bayern pedig hiába fogadta el az Inter ajánlatát Pavard-ért, továbbra is jegeli az üzletet, miközben Thomas Tuchel szimpatikus módon arról győzködi a játékost, hogy a megegyezés ellenére döntsön a maradás mellett. Pár nap és okosabbak leszünk, mint ahogy lettünk csatárfronton. Ugyan több szempontból ellenezhető lenne Alexis Sánchez újbóli leigazolása, azért jelen esetben eléggé védhető. Az átigazolásokra fordítható pénz nagyrésze Pavard-ra menne, Il Nino pedig ingyen érkezik, az előző szerződéséhez képest csökkentett fizetéssel, nem mellesleg top formában: tavaly a Ligue 1-ben 18 gólt szerzett, és nem szenvedett sérülésektől, ellentétben korábbi Interes időszakával. A Serie A-t ismeri, arra pedig, amire korábban használtuk, továbbra is jól jöhet. A pozitívumok serpenyőjébe kerül még, hogy ez azt is jelenti, hogy Correától sikerült megszabadulni, ha nem is feltétlenül végleg. Szóval csak sikerült valami értelmeset kihozni ebből a helyzetből is, grande Marotta! Alexis viszont ma este nem lesz bevethető bürokratikus okok miatt, szóval a nagy visszatérés várat magára.

A Cagliari ugyan újonc, könnyű meccsre nem számíthatunk. A kulcs nem az egyéni teljesítmény, hanem a szervezettség. Tavaly ugyan borzamasan kezdték a Serie B-t, féltáv körül rájöttek, hogy a megoldás számukra nem lehet más, mint Claudio Ranieri. A bádogember nem habozott, gatyába rázott mindenkit, és a playoffig repítette a szárdokat, amit meg is nyertek. És ha sztárjaik nincsenek is, Serie A rutinnal bőven rendelkeznek, ebből nyáron is igyekeztek feltankolni: Janktot, Augellot, Scuffetet és Shomudorovot is sikerült megszerezni, de a régebbi magból is biztosan ismerős mindenkinek Nandez, Zappa, Goldaniga vagy Pavoletti neve, na meg Lapaduláé, aki tavaly igazi kulcsember volt, ám jelenleg sérült. Jelen állás szerint őt egyébként az Intertől kölcsönkapott Gaetano Oristanio pótolhatja. És hát milyen egy igazi Ranieri-csapat? Nyitottak egy 0-0-al a Torino ellen, és ma sem hiszem, hogy az olasz Brighton and Hove Albiont szeretnék majd megvalósítani, előreláthatóan buszparkolós estére kell számítani, ahol elképzelhető, hogy mondjuk Marko Arnautovic adottságai jelenthetik majd a különbséget.

Várható kezdő:

Sommer; Darmian-De Vrij-Bastoni; Dumfries-Barella-Calhanoglu-Mhitarján-Dimarco; Thuram-Martinez

Hol: Sport1

Mikor: 20.45

Forza Inter!