Itt van az ősz, itt van újra

Na persze technikailag még nagyon nincs, ugyanis kint tombol a hőség, de ami igaz az igaz: a futballősz végre Olaszország legmagasabb szintjein is kezdetét veszi hivatalosan, így az Inter is pályára lép az első napon. És még extra fűszer is jár a meccshez a szezonnyitó ténye mellett.

A tegnapelőtti idénybeharangozóban nem vittük túlzásba az előszezon vagy az igazolások taglalását, utóbbit ki is fejtettem, miért, előbbi pedig szintén evidens: Facebook-oldalunkon a legfontosabb momentumok ki lettek emelve, és alapvetően több szót nem is érdemel az egész. Azért hagyok egy kis rést az ellenkezőjére, vagyis éppen lehetnek az első meccsek tökéletes lenyomatai a nyári felkészülésnek – ahogy láttuk azt példának okáért tavaly.

Az edzőmeccsek eredményeivel azért alapvetően bajunk nem lehet, ugyanis veretlenül sikerült lehozni ezeket a találkozókat, mi több, annyival előrébb járnak Inzaghiék az egy évvel ezelőttihez képest, hogy a támadójáték kifejezetten erősnek tűnik. Legalábbis a második soré, ami tele van injektálva friss(ebb) lábakkal és kreativitással. A védekezés viszont sehogy sem tűnik acélosnak, nevetségesnél nevetségesebb gólokat sikerült bekapni, és ehhez elképzelhető, hogy köze van annak a ténynek, miszerint Simone mester újra komolyabban próbálkozik a magas presszinggel.

 

Az ő bemutatkozása például kicsit keserédes volt

 

Meglátjuk, hova fut ki a sztori, de ahogy írtam párszor: nem árt magunkat felkészíteni arra, hogy ezek a dolgok az első hetekben visszaköszönnek majd, és sokszor ráncoljuk majd a homlokunkat. Pláne mivel Inzaghi vonakodik a komolyabb meglepetésektől, kvázi „beül majd a tutiba” a júniusban legtöbbször látott kezdő felpakolásával – persze nyilván a sérült Acerbi, illetve azok nélkül, akik már nincsenek az Internél.

A Monzával szemben egyébként akad törlesztenivaló, tavaly ugyanis egyszer sem sikerült őket legyőzni (1 vereség, 1 döntetlen, ez egyben az örökmérleg is), ráadásul exünk, Caldirola két (másfél) góllal is szomorított minket. És ha már volt Inter-játékosok: ez a kontingens három fővel bővült az elmúlt hetek során, D’Ambrosio, Gagliardini és Carboni is a pirosakhoz került, ebből előbbi kettő jó eséllyel stabil kezdőnek, de a vélhetően fiatal argentinnek is jut majd sok játéklehetőség.

 

Ez a fantasztikus ember már a monzai védelmet irányítja

A mai ellenfél egyébként múlt héten egy arcpirító kupabúcsúval kezdett a Reggiana ellen, ettől függetlenül semmiképp sem szabad félvállról venni őket – tavaly stabil csapat voltak egy stabil edzővel, ráadásul valószínűleg a nemrég elhunyt elnökükért, Berlusconiért is hajtanak majd.

Nyilvánvaló cél a győzelemmel rajtolás, annál is inkább, mert idén már kimondott cél a Scudetto Inzaghiék részéről is. Ma meg lehet mutatni, miként is szeretnék ezt elérni.

Várható kezdő a Gazzetta szerint: Sommer – Bastoni, de Vrij, Darmian – Dimarco, Mhitarjan, Calhanoglu, Barella, Dumfries – Thuram, Martínez.

A 20:45-kor kezdődő mérkőzést a Sport2 közvetíti majd.