Az utolsó forduló

Tavaly nyáron elég nehézkesen ment végig a felkészülés, az első pár hónap pedig borzasztóan lassan telt az értékelhetetlen játék miatt. Majd, amikor már elkezdett volna jobban menni a dolog, jött a VB és várhattunk még tovább. Arra, hogy még több nehéz hónapnak nézzünk elébe, hogy aztán a lehető legpozitívabb végkifejletbe torkolljon az egész.

Elég hosszú szezonnak tűnik ez így leírva és valószínűleg az is volt. Annyira nagyon azért nem bánom, hogy amíg a City izzad a United ellen, nekünk egy könnyed szezonzáró jut, ahol már csak azért kell megküzdeni, hogy nagyobb legyen a pénzdíj az idény végén. A Torino mindenesetre egyáltalán nincs rossz formában, a legutóbbi öt meccsükön 3 győzelem mellett két döntetlen értek el, be is jöttek a tabellán az első 10 helyezett közé. Juricnak is elég viszontagságos volt a szezonkezdése, de azért neki is sikerült összerakni egy szép csapatot az idény végére. A Torinonál nincs nagyobb hiányzó Lazaron kívül, aki lehet amiatt veszíti el a Torinos szerződését, mert szinte egész tavasszal sérült volt.

Az Internél ezzel szemben nem lesz Mhitarjan, Correa és Dimarco sem. Utóbbi pusztán pihentetés céljából hagyja ki a mait, nincs komolyabb baja. Mhitarjan és Correa pedig a mostani jelentések szerint felépülnek a BL döntőre. Ahova elég nagy üzenetet küld Inzaghi azzal, hogy bizony a Lukaku-Lautaro páros fog ma kezdeni. Nagyon remélem, hogy ma is leteszik a névjegyüket. Ki kell még emelnem Handanovicot és Gagliardinit, egyre valószínűbb, hogy mindketten az utolsó meccsüket játszák Inter mezben. A kapitányunk esetében még van esély arra, hogy itt marad cserének. Bár az utolsó években sokszor húztam szám egy-két megmozdulása láttán, Handanovicra mindenképp legendaként fogunk visszatekinteni pár év múlva. Ő volt az ember, aki a fény volt nekünk a legsötétebb időkben, és aki a leginkább megérdemelte, hogy bajnok legyen két évvel ezelőtt. Köszönünk mindent Capitano, akárhogy is alakul a nyáron! Hát, kevésbé tudok érzelgős lenni Gagliardini esetében. Sajnos túl sok fejfájással járt az ő ittléte. Sokkal többet láttunk benne, mint amit végül ki tudott hozni magából. Azért ő is megajándékozott minket pár emlékezetesebb góllal, amire szívesen fogunk visszaemlékezni. (Már ha van bárki, aki vissza akar majd rá emlékezni…)

A mai nap nagy újdonsága lesz még egy gyönyörű Paramount+ felirat a mezen. A híres hollywoodi stúdió streaming szolgáltatása lesz a főszponzorunk ma és a BL döntőn. A pletykák szerint pedig a jövő szezontól a Lenovot váltják a mez hátulján, vagy csinálnak a csapatról egy reality showt. Ez még a jövő zenéje, az viszont biztos, hogy ez a deal bónuszokkal együtt kb. 10 millió eurót hozott a konyhára, ami egy szép kármentés a Digitalbits fiaskó után. Élvezzük ki a szezon utolsó bajnoki meccsét!

A kezdő:

INTER (3-5-2): Handanovic; Darmian, de Vrij, Bastoni; Dumfries, Gagliardini, Brozovic, Calhanoglu, Gosens; Lautaro Martinez, Lukaku

(A képek forrása: https://sempreinter.com; https://twitter.com/Inter_en)