Jövőre se maradunk BL nélkül!

Bár a végeredmény szoros eredményt tükröz, a pályán látottak alapján ez távolról sem így nézett ki. Lehetett volna ez sokkal nagyobb győzelem is, de ezért is három pont járt, ami pedig azt jelenti, hogy be lett biztosítva a BL indulást jelentő hely.

Míg az Inter egy kőkemény kupadöntő után volt, az Atalanta 1 hetet pihenhetett a találkozóra. De az első pár percet látva, mintha ez fordítva lett volna. Míg az Inter azonnal élesen tudta kezdeni a mérkőzést, addig az Atalanta igencsak álmoskás volt, a két gyorsan bekapott gól pedig le is fagyasztotta őket jó időre. Az első gól rögtön az első percben született egy gyors Lautaro-Lukaku kombináció után El Toro ugratta ki a belgát, aki higgadtan cselezte ki Sportiellot és lőtte be a kapuba. A második gólig se kellett sokat várni, a 3. percben Luataro passzolt briliánsan Dimarco felé a középpálya közepéről, majd az olasz kétszer is próbálkozhatott, de mindkétszer védett az Atalanta kapusa. Viszont a második lövés kipattanójára Barella tudott lecsapni, aki kíméletlenül lőtt a kapuba. A milánói kék-feketék ezután se álltak le, a 8. percben Calhanoglu lőtt lesgólt, majd Dimarco oldalán sikerült több veszélyes támadást is végigvinni. A 20. perctől az Atalanta is életjeleket mutatott. A 23. és a 35. percben is Onanának kellett védeni, Scalvini egészen jó fejeséről nem is beszélve, ami éppenhogy elkerülte a kameruni kapuját. Így nem is csoda, hogy egy kisebb kavarodás után Pasalic be tudta venni a kapunkat és ezzel az Atalanta felzárkózott 1 gólra.

Az első félidőben még kitartott az Atalanta nyomása, de a következőben ennek nyoma se maradt és végig Inter fölényben telt. Az 56. percben volt az első nagy Inter helyzet, Calhanoglu eresztett meg egy nagyon jó lövést, de Sportiello bravúrral hárítani tudta, míg a 75. percben Barellának volt egy jobb próbálkozása. Egy perccel később Lukakun volt a sor, nagyon szépen tartotta meg a labdát a középpálya közepén, majd a védőjéről lefordulva adott egy nagyon jó indítást Brozovicnak, aki pontosan tette le a labdát a mellette érkező Lautaronak, az argentin pedig nem hibázott és 3:1-re módosította az állást. Ezután is az Inter maradt aktívabb, Asllani próbálkozott kapura lövéssel, Calhanoglu és Gosens pedig beadásokkal. A csattanó a 91. percben jött, mikor is Muriel távoli lövése a kapufát találta el, majd Onanáról a kapuba repült a labda, amivel kialakult a 3:2-es végeredmény.

 

 

Nagyon akarták Inzaghiék a győzelmet tegnap és kétség sem fért ahhoz, hogy ki fogja ezt a meccset megnyerni. Az Inter 20-szor próbálkozott, ebből 11 a kaput is eltalálta. Öten futottak tegnap 10 ezer méter felett. Ez az óriási akarás BL helyet ért, a következő idényeben újra ott leszünk a döntő eredményétől függetlenül. Nagyot fordult a világ ahhoz képest, hogy pár hónapja még komolyan aggódni kellett ezért. Nem szabad elvenni Inzaghitól és a csapattól sem ezeket az eredményeket. Mert amíg a kritikák jogosak voltak előtte, így ez az utolsó két hónap briliánsan sikerült. Inzaghi módosított a taktikán, míg Lukaku és Brozovic újra erőre kapott. Nem beszélve arról, hogy két emberen kívül mindenki csúcsformába lendült. Nagyon úgy néz ki, hogy idén nyáron jóval nyugodtabbak lesznek a körülménye, mint tavaly. Inzaghinak egy éve még biztos lesz bizonyítani azt, hogy a kellő támogatással kiegészülve, képes lehet a kupasikerek mellett a Scudettot is behúzni. Jövő héten a Torino ellen jöhet még egy felkészülési meccs a BL döntő előtt, ahol remélem az elmúlt hetek formáján még tovább csiszolva sikerül majd elkápráztatni minket.

Értékelés:

Onana – Volt több fontos védése, míg lábbal hozta a szokásos magabiztos játékát. A gólokról nem nagyon tehetett. (6,5)

D’Ambrosio – Az első gólban kicsit benne is volt és főleg az első félidőben volt bizonytalanabb, de a másodikat egészen jól lehozta. (6)

Acerbi – Ő sprintelte tegnap a második leggyorsabbat Lukaku után, nem mellesleg tök jól levette Hojlundot a pályáról. Tökéletes bemelegítés volt ez neki a Haaland előtt. (7)

Bastoni – Az Atalanta sokszor próbálkozott az ő oldalán, de szerencsére állta a sarat, miközben a támadásokat is szépen támogatta. (6,5)

Dumfries – A védőmunkáját jól ellátta, de támadásban elég halovány volt. (6)

Barella – Lőtt egy csodás gólt, majd hozta a szokásos munkamorált, amit megszokhattunk tőle az elmúlt hetekben. (7)

Brozovic – Mindenképp ez volt az egyik legjobb meccse ebben az idényben, több egészen látványos szerelés, miközben a előrefelé is nagyon precízen támogatta a csapatot. (7,5)

Calhanoglu – Ahogy a másik két középpályás társára, így rá is le tudnám írni ugyanezeket. Az egyik próbálkozása gólt érdemelt volna. (7)

Dimarco – Magabiztosan segítette a támadásokat, a 2. gólnak pedig a tevékeny részese volt. (6,5)

Lukaku, Lautaro – Egy élmény nézni őket. Nagyon hiányzott ez az egyszeri Inter szurkoló életéből. És amellett, hogy milyen labdákat osztogatnak a többieknek és egymásnak, a pályát is felszántják. Szeretném őket látni a BL döntőn kezdőként. (8)

Gosens – Próbálta megoldani a feladait, de igazán nagy extrát nem tudott hozzátenni. (6)

Inzaghi – Így kell magabiztosan lezárni az idény egy nagy kérdését. (7)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)