Nincs sok hátra

Utolsó előtti fordulójához érkezett a Serie A, az Inter ellenfele pedig ezúttal az Atalanta lesz.

Fejben talán egy kicsit már mi szurkolók is nehezebben pörgünk rá ezekre a meccsekre két kupadöntő között, de azért még akad tennivaló. Papíron két pont elég lehet a BL induláshoz a hátralévő két meccsen, illetve ma egy döntetlen önmagában jelentheti akár a bejutást, azoban egyelőre nem érezzük helyénvalónak, hogy a Juventustól levont pontokkal számoljunk, lehet ott még bármi… Mivel büntetés nélkül Rabiot-ék előttünk lennének, inkább a négy megszerzett pontot kellene becélozni, hozzátéve hogy a forduló pont egy Juve-Milannal ér véget vasárnap, szóval többszörösen is biztos, hogy valaki még veszít pontot a 2-7. helyezettek közül.

Az Atalantával előzetesen úgy számoltunk, mint akik számára a mai meccsnek túl sok tétje már nem lesz, ám ezzel egy kicsit tévedtünk, még matematikailag bőven lehet esélyük a top 4-be jutni, hála a Milan és Roma ingadozó formájának, na meg a FIGC-nek. Ezzel együtt korántsem szárnyalnak, az utóbbi évek közül talán ez a legrosszabb szezonjuk, bár Gasperinire jellemző módon még ebből is kihozott valami értékelhetőt, olyan kulcsemberek segítségével mint Hojlund, Koopmeiners vagy Lookman. Utóbbit még a szezon csapatába is beválogatnánk, ha pedig az év legjobb fiatalait listáznánk, biztosan megemlítenénk az Inter érdeklődését is felkeltő Giorgio Scalvinit, aki 19 évesen stabil tagjává vált a bergamói védelemnek.

Hazai részről talán Correa sérülése jelenthet némi újdonságot, miközben Mhitarján és Skriniar is épülgetnek, de a kupadöntővel ellentétben ma nem lesznek a padon, oda valószínűleg csak a kupaátadás reményében jelölte őket Inzaghi. A kezdő szinte írja magát, bár Darmian helyett talán meglepő módon D’Ambrosio kezd majd:

Onana; D’Ambrosio, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Lukaku, Lautaro.

Hol és mikor: Sport 1, 20:45