Vizit a bajnoknál

A már bajnok Napoli otthonába látogat az Inter a Serie A 36. forulójában.

Nápolyban vizitálni soha nem kellemes. Még akkor sem, ha egy csapat és szurkolók szemszögéből egyaránt lélekemelő BL-továbbjutáson vagyunk épp túl, magyarán a csapat önbizalmával (és formájával) kapcsolatban semmi kifogásunk nem lehet. A bajnokságban viszont a zebráknál kalkulálható újabb pontlevonás ellenére kellenek a pontok, a naptári év újabb döntőjéig pedig már csak hármat kell aludnunk. Adott tehát a feladat: úgy lavírozni (értsd: rotálni), hogy azért legalább egy iksszel ki tudjuk pipálni ezt a randevút.
Apropó rotáció, túlságosan nem csinál nagy kedvet a meccshez, amikor arra gondolunk, hogy ez egyet jelent Correa és Gagliardini menetrendszerű csatasorba állításával. Személy szerint különösen utóbbi zavar, aki a ‘semmitnemcsinálás’ legmagasabb szintjén teljesített a legutóbbi bajnokin is. Dumfries helyén újfent Bellanova, Darmian helyén D’Ambrosio, míg Dimarco pozíciójában Gosens kezdhet. Ez speciel három olyan döntés, amivel az égvilágon semmi gondom nincs. Bár Danilonak lehetnek meleg percei Kvaratshkeliával szemben, aki a hét közben olvasható híresztelésekkel ellentétben a kezdőcsapatba várható, akárcsak a gólkirály-jelölt Osimhen. Bízhatunk azért egy kellően éles Interben és egy kevésbé éles Nápolyban, amelyet semmifajta értelmes tét nem hajt, leszámítva azt, hogy becsületből odaverjenek egyet a friss BL-döntősnek.
Várható kezdőcsapat: Onana – D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni – Bellanova, Barella, Asllani, Gagliardini, Gosens – Correa, Lukaku
Hol: Sport1
Mikor 18:00
Forza Inter!