Ezúttal tényleg derbi lesz?

Egy milánói csata mindig nagy sajtó-és médiavisszhangot von maga után a bajnokságban is, hát még a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Izgultunk is rendesen a múlt héten és felvázoltunk különféle forgatókönyveket… hogy aztán végül tükörsimán lenyomjuk a kuzinokat. A kérdés az, hogy ma vajon tényleg derbit látunk-e, vagy ismét az idei szezonban már szokássá váló simázásokat?

Amit fontos kiemelni, hogy a Milan legjobbja, Rafael Leao minden bizonnyal ott lesz az ellenfél kezdőjében. Ha Pioli valamilyen hirtelen felindulásból nem akarna háromvédőzni, akkor a portugál a bal szélen komoly fegyver lehet a Madonninákon egyébként mindig csak szájhős Theoval. Komoly csapatmunka fog kelleni azon az oldalon Dumfriestől, Darmiantól és Barellától.

A Milan legnagyobb veszélyforrása tehát a bal oldaluk lehet, de Giroud-ról is nehezen tudom elképzelni, hogy még egyszer ennyire súlytalan legyen és Tonali sem valószínű, hogy lenyom még egy olyan ámokfutást, mint legutóbb. Az általam is nagyra tartott Maignan sem nyújtotta a legjobbját az elmúlt időszakban, legalábbis fura volt látni, ahogy elugrik Miki lövése elől múlt héten…

 

A Milannal már csak a szurkolói rendbontásban bíznak…

Ami a város szebbik oldalát illeti, úgy néz ki, kiegyenesedett a forma a szezon végére. A szerencse mellénk állt, végre bemennek azok a helyzetek, melyek egy hónapja még folyamatosan kimaradtak és a játékosaink is szépen formába lendültek. Inzaghi valószínűleg újabb évet harcolt ki magának már most az Inter kispadján, de én azért nem bánnám, ha végre egyszer a bajnokságban is azt érné el a kerettel, ami benne van…

A kupákban viszont ő a koronázatlan király, eddig mindössze egyetlen egyenes kieséses párharcot veszítettünk vele a kispadon és ezúttal is jó helyzetből várhatjuk a visszavágót. Lukakut nyilván sokan várnánk a kezdőbe, de a mester valószínűleg most sem fogja megbontani a kupacsörtéken használt Dzeko-Lautaro kettőst.

 

 

Várható kezdő: Onana – Darmian, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Miki, Calha, Barella, Dimarco – Dzeko, Lautaro.

Az M4 21:00-tól élőben közvetít, forza Inter!

A mérkőzés után pedig senki ne siessen aludni, hiszen a Teljes Terjedelem Bajnokok Rizsája műsorában ezúttal blogunk egyik alapítója, csabinter lesz a vendég. Reméljük, hogy számunkra csupa kedves dologról kell majd beszélnie.

Képek forrása: Sky, Il Nostro Calcio (Facebook), diavoli.taccs.hu