Kulcsfontosságú forduló

Az Inter a Romával, a Milan a Lazioval, a Juventus pedig az Atalantával fog játszani most hétvégén. Így valószínűleg nagyot lépne előre a csapat a BL helyekért való küzdelemben, ha sikerülne megfogni Mourinho Romáját.

Márpedig erre minden esély megvan. Már csak azért is, mert példátlan sérüléshullám ütötte fel a helyét a fővárosi klubnál. Celik, El Shaarawy, Karsdorp, Smalling, Wijnaldum, Llorente, Kumbulla biztosan nem játszik. De Dybala és Belotti is erősen kérdéses még, ha le is ülnek a padra, biztosan nem lesznek 100%-os állapotban. Valószínűleg ennek is köszönhető, hogy az utolsó 3 bajnoki meccsükön, csupán két döntetlent és egy vereséget tudtak összehozni. Mourinho amúgy se pörgette túl a romai támadógépezetet, de ma valószínűleg még a szokásosnál is zártabb védelemre lehet számítani. Ez nem mindig ízlik az Internek, de remélhetőleg gyorsan megtörik a jég, utána pedig lehet nézni, ahogy a Roma támadni próbál, vagy esetleg lőni még hármat a biztonság kedvéért.

Hiszen már lehet bízni abban, hogy gólokat fogunk szerezni, megtört a jég és az utolsó pár mérkőzésen Correán kívül mindenki betalált a csatárok közül. Lukaku és Lautaro különösen sokat lépett előre, és igencsak bízom abban, hogy ezt a kevés meccset, ami még hátravan, végig tudják játszani ilyen magas szinten. Ma mindenesetre Correa is bizonyíthat az Inter 80 éves nagymamájának, hogy nem csak egy félévben egyszer tud gólt lőni, hiszen ma ismét ő lesz Lukaku társa. Ezen kívül Bastoni és Darmian visszakerül a védelembe, míg Barella a középpályára, így összeállhat a papíron legerősebb trió Brozovic-csal és Calhanogluval kiegészülve. Nagyon sok jó formában lévő játékos lesz tehát Mourinho megtizedelt csapatának ellenfele, és ha úgy játszunk, ahogy az előző mérkőzéseken, akkor nem lehet gond azzal, hogy begyömöszöljünk egy gólt és megnyerjük a meccset, amivel jó hangulatban lehetne várni a Milan elleni BL elődöntőt.

Várható kezdő:

INTER (3-5-2): Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Lukaku, Correa

(Kép forrása: https://www.facebook.com/Inter)