Május első próbája

Az új hónap is brutális lesz ami a meccsek számát, na meg persze az ellenfelek minőségét illeti. A nyitány azonban talán a legkönnyebb a hátralévő feladatok közül, így ezt kellene esetleg némi rotáció mellett abszolválni.

Szóval az Empoli meccshez hasonlóan ezúttal is láthatunk pár mostanában kevésbé látott-hallott nevet, talán De Vrij és Dzeko visszatérésére van a legtöbb esély, emellett Bastoni, Darmian és Barella pihentetése finoman szólva sem valószerűtlen. Inzaghi feltételezhetően abban bízik, hogy kulcsjátékosai az elmúlt fordulókban látott formájukat fogják hozni, aztán ha nem megy a dolog, jöhet pár erősítés a padról. Kedvező eredmény esetén lehetne mondjuk mélyebbre nyúlni, akár Bellanova vagy Asllani irányába.

Rengeteg ilyen meccsen csúszott el mostanában az Inter, így különösebben nem merjük a mait sem simaként elkönyvelni. A Verona ellen az szól, hogy a kiesés egyetlen nyitott kérdése 99%, hogy köztük és a Spezia között fog eldőlni. Mögöttük a Cremonának és a Sampnak már reszeltek, előttük a Lecce és az Empoli relatíve biztonságban van. Ami kicsit sajnálatos, hogy a Verona pár éve még egész masszív csapatnak számított a Serie A-ban, idénre viszont teljesen leépültek. Természetesen olyan játékosok távozását, mint Amrabat, Zaccagni, Silvestri, Rrahmani és Dimarco egy ilyen csapat meg kell, hogy érezze, ráadásul tavalyi megmentőjük, Igor Tudor munkája is rendkívül hiányzik idén. Három edzőt ettek meg idén, a csapatot jelenleg kormányzó Marco Zaffaroninak pedig nagyot kéne mennie, hogy elkerülje a Serie B-be hullást. Talán leginkább az Inter által figyelt kapus, Lorenzo Montipo, vagy pár rutinosabb arc, mint a kapitány Miguel Veloso, Simone Verdi és Darko Lazovic képességeiben reménykedhet.

Hogy a kiesés veszélye mennyire paprikázza fel a hazaiakat, illetve az Inter mennyire tudja mostanában látott arcát megmutatni, 21.00-tól figyelhetjük meg a Sport2-n.

Várható kezdő: 

Handanovic; D’Ambrosio-De Vrij-Acerbi; Dumfries-Mhitarján-Brozovic-Calhanoglu-Dimarco; Dzeko-Lautaro

Forza Inter! 

(kép: Sempreinter.com)