Ideje megviccelni a Juvét!

Jön az idény utolsó Derby d’italiaja, és ma este jó lenne, ha nem megint arról kéne beszélni, hogy milyen pechesek is voltunk ellenük ebben az évben.

Nem mintha túl nagy meglepetést vizionálnék, Allegri csúcsra járatja ebben az idényben a 80 percig ne csináljunk semmit és mindent rakjunk fel az utolsó 10-re antifutball játékát, így az Internek megint csak egy fő feladatot kéne megoldania. Hogy ne hibázzanak hátul és ne kapjanak gólt, mert azzal csak a Juve nagyon jól megszervezett védelmét zárnánk össze még jobban, ami a kék-feketék legnagyobb kriptonitja ebben az idényben, mármint a helyzetek elpuskázásán kívül. Mint ismeretes, az odavágó elég paprikás hangulatban ért véget, Allegri nem számíthat majd Cuadradora, aki hétről-hétre borzolja a kedélyeket oltári nagy tahóságok közepette, így nagy öröm lesz számomra is, hogy nem kell majd a pályán elviselnem. Keant lehetne még mondani nagyobb hiányzónak, de mivel a csatárok sok sót nem esznek a Juvéban, valószínűleg nem az ő játéka fog hiányozni nekik a végső elszámolásnál.

Az Internek a Napolihoz hasonlóan meg kell ma vernie a Juvét és elvenni a kedvüket az idény hátralévő részétől, így biztosítva azt, hogy mindenképp megelőzzük őket a tabellán, akár elveszi az UEFA a Juventustól a BL helyet, akár nem. És így biztosítva magunknak egy újabb kupadöntőt. Hiszen egy ilyen viszontagságos idény után bőven kijárna egy kis boldogság az nerazzurri szurkolóinak. Szerencsére valami elkezdett pislákolni az elmúlt két hétben, így most én is újra felálltam kicsit a székből és bizakodva várom az idény összes hátralévő meccsét, remélve, hogy mentjük, ami menthető. Természtesen azért résen vagyok, de jelenleg úgy érzem, hogy a csapat kicsit megint magára talált és képesek lesznek kicsit koncentráltabban játszani. A hétvégéhez képest lesz egy pár változtatás. A két legkomolyabb, hogy bekerül a kezdőbe Dzeko és Mhitarjan. Előbbit kicsit kétségbe vonnám. Én úgy érzem, hogy eljött az idő, hogy Lukaku átvegye a bosnyák helyét a hierarchiában, ugyanakkor azt is megértem, hogy a hétvégén meg jön a Lazio és a BL hely szempontjából az is egy kulcsfontosságú találkozó lesz. Abban reménykedem, hogy Dzekonak jót tett, hogy a hétvégén egy percet se kellett játszania és kicsit élettel telibb lesz, mint az utóbbi időszakban. Azon viszont egyáltalán nem tudok csodálkozni, hogy Brozovic kikerült a kezdőből, elég sokszor hibázik nagyokat továbbra is, amellett, hogy valamelyest azért feljavult a játéka neki is. Szerintem a horvát az utolsó meccseit játssza Inter mezben és lehet néha ez is rányomja a bélyegét a hektikus teljesítményére.

Ha ezt a hetet is sikerülne pozitívan zárni, akkor valóban bizakodva tekintenék az utolsó hetekre és kevésbé félnék attól, hogy mikor is kell visszasüppednem abba a bizonyos székbe. Egy kupagyőzelem és BL döntő, valamint, a BL hely elérése mindjárt szebben mutatna. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt sem, hogy továbbra is óriási a bizonytalanság a klub körül, jelenleg sok forgatókönyv valószínű és nem mindegyik fest derűlátóan. De ezzel majd egy külön cikkben szeretnék foglalkozni. Ma csak szurkoljuk ki azt a fránya győzelmet!

Várható kezdő:

INTER (3-5-2): Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mhitarjan, Dimarco; Dzeko, Lautaro

 

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter, https://www.eurosport.it)