Melyik arc következik?

Ma végre az Inter is hozzákezd a BL egyenes kieséses szakaszához, és bár papíron kedvenceink számítanak esélyesebbnek, nyilván mindenki tudja, hogy a Porto elleni oda-vissza meccsek igen távol lesznek a sétagalopptól.

Eljött a nap, hogy Inzaghi ismét bizonyítsa kupaspecialista mivoltát Inter-edzőként, ezúttal úgy, hogy a fogadóirodák az ő csapatát tartják favoritnak a továbbjutásra. Szükség is lesz belekapaszkodni mindenféle dologba, ugyanis a portugál csapat félelmetes formában van, legutóbb október 21-én, a Benfica ellen szenvedett vereséget.
Ha már előbb a látogatókat említettük: edzőjük ugyebár az a Sergio Conceicao, aki anno (mikor még gyerek voltam…) két idényen keresztül viselte a szent fekete-kék mezt, és bár túlzottan mély nyomokat nem hagyott bennünk, ő maga is úgy érzi, emocionális lesz a Meazzába való visszatérése. Szó ami szó egyébként, emberünk tehetséges edzőnek tűnik – vagy már annál is többnek -, és egyáltalán nem tartanánk ördögtől való gondolatnak, ha egyszer ő lenne az Inter vezetőedzője, lévén az összes karakterisztikával rendelkezik ehhez a szinthez.
A portóiak egyébként nincsenek a legjobb helyzetben a sérülések miatt, főleg Otavio elvesztése érintené őket érzékenyen, amennyiben valóban nem lép pályára. Persze említett játékos ide vagy oda, nyilván hülyén nézne ki X2 esetén, ha az ő focijára fognánk a rossz eredmény okát. A kék-fehérek egyébként évek óta a stabil védekezés egyik mintacsapata, 2023-ban például csupán kettő gólt nyeltek be, de ha kicsit a BL-re is vetítjük a dolgot, akkor az utolsó négy (csoport)meccsükön is csupán egyet. Nem egyszerű ellenfél, na.

 

Micsoda idény, micsoda mez! Emlékszünk még rá?

 

Annál is inkább, mert fogalmunk sincs, hogy kétarcú kedvenceink épp melyik arcukat mutatják ma. Csak reménykedni tudunk, hogy azt, amivel az idei rangadókat meggyőző futballal, kapott gól nélkül hozták le Martínezék – ebben az esetben akár a több gólos előny is elképzelhető a visszavágóra.
Mentálisan mindenesetre talán kezd helyrerázódni a brigád, a hétvégi teljesítmény olykor igen-igen jó játékot is hozott, az egyéni teljesítményekkel pedig rendszerszinten nincsenek akkora problémák. Csak hát azok a rohadt szerzett gólok, ugye, amivel nagyon nagy küzdelem van egész szezon folyamán…

A hétvégéhez képest annyi változás lesz valószínűleg az összeállításban, hogy Inzaghi a „rangadótizeneggyel” áll fel, legalábbis a Sky szerint: ez annyit tesz, hogy Skriniar, Calhanoglu, Dzeko és persze Onana visszatérnek a kezdőbe.

Így vagy úgy, nyerni kell, és azt se feledjük, hogy ez a párharc a nyárra nézve sok millió eurót érhet, pro és kontra.

Várható kezdő a Sky szerint: Onana – Bastoni, Acerbi, Skriniar – Dimarco, Mhitarjan, Calhanoglu, Barella, Darmian – Martínez, Dzeko.

A meccset a Sport2-n tudjátok nézni élőben, 21:00-tól.

Képek forrása: twitter.com (kiemelt kép), transfermarkt.de