Bemelegítésnek elment

Talán nem tévedek sokat, ha azt mondom, hogy senki se várja már, hogy középcsapatokkal játszunk. Nem tudom, hogy a játékosok arcán vagy a szurkolókon van-e ilyenkor nagyobb kín, mindenesetre a tegnapi meccset sikerült behúzni, és ezzel most mindenki kiegyezett.

Nagy szerencsénk van azzal, hogy az Udinese bűnrossz formában van és ez alól a tegnap este se volt kivétel. Persze tettünk érte, hogy néha nyeregben érezzék magukat, de szerencsére ez nem befolyásolta a három pont sorsát. Az egész mérkőzésen volt egy meddő mezőfölénye az Internek, de sajnos tegnap se sikerült túl sok mindent kezdeni ezzel, mert nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Viszont volt egy pár körülmény, ami a javunkra játszott. Már a 8. percben volt egy gyanús szituáció, míg végül Dumfries buktatását már befújta a bíró és tizenegyest ítélt. Lukaku nagy nehezen bekotorta második próbálkozásra, ami remélhetőleg megmozdít benne valamit a következő hetekre. Mondjuk a meccs hátralévő részére túl sok mindent nem tudott. Dzekoval nem igazán találták az összehangot, valamint az Udinese egyenlítő gólja is az ő labdaeladásából indult. Bár ehhez hozzá kell tenni, hogy a középpálya valamiért eltűnt mögüle, Darmian se helyezkedett valami jól, és egy kicsit megmosolyogtató, hogy a kapuba visszatért Capitano az első felé tartó lövést ismételten beengedte a hálóba.

Az Udinese a meccs további részében se tudott sokat tenni annak érdekében, hogy túlságosan veszélyes legyen. Az Inter a második félidő elején tudta növelni a nyomást, ami túl sok mindenben nem csúcsosodott ki, vagy ha mégis, akkor az udinei kapus sziporkázott. A 73. percben viszont megtört a jég és egy Calhanoglu-Dimarco-Mhitarjan összjáték után az örmény tudott a kapuba gurítani. Ezek után az Udinese próbált jobban támadni, viszont így jobban kinyíltak hátul és több lehetőség is adódott ezáltal. Luataro a 88. percben emelt borzasztóan egy szinte 100%-os gólhelyzetben, majd az Udinese egy remek ellentámadással, létszámfölényben közelített a kék-fekete kapura, de Success elönzőzte, ahelyett, hogy egy ígéretes helyzetben lévő társhoz passzolt volna, ezt pedig az Inter köszönte szépen és a kontrából Lautaro ezúttal nem hagyta ki a helyzetet és ezzel beállította a 3-1-es végeredményt.

Sikerült pihentetni egy pár embert a Porto elleni BL találkozó előtt, ami remélhetőleg hozza azt a tendenciát, hogy az erősebb csapatok ellen sokkal jobban megy ennek a gárdának. Szerdán este 9-től tehát jön a BL nyolcaddöntője!

Értékelés: Handanovic – 5,5; Darmian – 5,5; Acerbi – 6; Bastoni 6,5; Dumfries – 6; Barella – 6,5; Brozovic – 6; Mhitarjan – 7; Dimarco – 6,5; Dzeko – 5,5; Lukaku – 6; D’Ambrosio – 6,5; Calhanoglu – 6,5; Lautaro – 6,5; Inzaghi – 6

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)