Építkezés

A két csúnya januári, felettébb elkerülhető megcsúszást leszámítva az Inter egy egész korrekt sorozatban van. Az ellenfelek jelenlegi formájána és egyéb problémái adnak némi lehetőséget, hogy ezt a kis momentumot kihasználva Inzaghi csapata megugorjon, és kisajátítsa a második helyet, ami a listavezető Napoli jelenlegi teljesítménye mellett nem áll messze a maximumtól, ami ebből a bajnoki idényből kihozható.

A következő megugrandó akadály a Sampdoria lenne, akik a Cremonese mellett lazán a Serie A legrosszabb formában lévő csapata. A genovaiak a negatív építkezés egyik legjobb példája az elmúlt években. Emlékszünk sokkal jobb Sampdoriákra a közelmúltból, ám valahogy a kiemelkedő játékosok évről-évre tűnnek el a keretükből, lassacskán pedig középcsapatból stabilan kiscsapattá váltak. Idén már feltételezhetően nagyon komoly gondjaik lesznek a bennmaradással, ezen pedig az Inter-ikon, de edzőként még sokat nem mutató Stankovic sem igazán tud segíteni.

Igazán sokszor mondjuk ezt, de a mai mérkőzésről már tényleg csak gigantikus kötelezőként lehet beszélni, egy jól játszó Internek ma egyszerűen nem lehetnek problémái. A hangsúly a jól játszó Interen van, mert tudjuk mi a legnagyobb probléma kedvenceinkkel: nem a védelem, nem a csatársor, hanem az elképesztő inkonzisztens teljesítmény, magyarul a rendszeresen jelentkező öntökönlövés. Túlzás lenne állítani, hogy ez a közvetlen riválisokra ne lenne jellemző, a Lazio, Roma is tett pár szívességet az elmúlt hetekben, a Milant mostanában sokat láttuk és vertük, a Juventusról pedig nehéz megmondani, hogy hány pontjuk van jelenleg. Nagyon vágyunk tehát ma egy relatíve nyugis sikerre (esetleg többgólósra, mikor volt ilyen utoljára a bajnokságban?), főleg, hogy a héten még BL sincs, így zavaró tényezők nélkül lehetne építeni az elmúlt hetek jó formájára, és öt pontra elhúzni az üldözőktől.

Akik ma tehetnek ezért:

Onana; Skriniar-Acerbi-Bastoni; Darmian-Barella-Brozovic-Calhanoglu-Dimarco; Lukaku-Lautaro

Száz év után tehát újra kezdő lehet Marcelo Brozovic, és kezdhet a Lu-La páros, reméljük hoznak egy kis 2021-es vibeot a meccsbe.

Mikor: 20.45

Hol: Sport 1 

Forza Inter! 

 

(kép forrása: Inter.it)