Újabb hazai 1-0

Az előző meccs annyira levitt minket az életről, hogy már meglehetősen rezignáltan állunk a bajnokságban a közép-kiscsapatok elleni összecsapásokhoz.
A Porto elleni bajnokok ligája mérkőzésre várva sok kedvünk nincs még egy Udinese elleni szenvedést nézni, reméljük azért a játékosok nálunk több lelkesedést mutatnak majd.

Hiába a Milan elleni győzelem, a szuperkupa megnyerése, és az olasz kupa továbbjutás, a bajnokságban pocsék formában vagyunk. Az utolsó 5 bajnokin sikerült összesen 4 gólt összekaparnunk, mindet Lautaro Martinez szerezte. Emellett sikerült kikapnunk a nem túl acélos Empolitól, valamint egy pontot ajándékozni a Serie B-be igyekvő Sampdoriának, ami ugyancsak bravúr, mert idén ezen kívül összesen 10-et szereztek 22 forduló alatt.


A hazai pálya persze mellettünk szól, idén a 11 hazai bajnokinkból 9-et megnyertünk (összesen 5 gólt kapva), az utolsó 7 Udinese elleni hazai meccsünkből 6-szor győzelemmel hagytuk el a pályát.
A legvalószínűbb eredmény az 1-0, az Empoli elleni botláson kívül a szünet óta lejátszott összes többi hazai meccsünk ezzel a végeredménnyel zárult. 

Cserébe az Udinese sincs épp kirobbanó formában, az utolsó 12 bajnokijukból mindössze egyet sikerült megnyerniük, épp a Sampdoria ellen. Pedig október elejéig még a dobogó környékén tanyáztak, de a Samp előtt október 3-án könyvelhették el az utolsó győzelmüket (egy meccsel az ellenünk elkövetett 3-1 után), ami még a világbajnoki szünettel együtt is szörnyen fest. A vendégeknél Deulofeu még hónapokig sérült, ami rányomja a bélyegét a támadójátékukra. A világbajnokság óta mindössze egy olyan gólt szereztek, amit csatár lőtt. Cserébe náluk van a leggólveszélyesebb védő: a Tottenham által már megszerzett Destiny Udogie lőtte a legtöbb gólt védőként az öt topligában a 2021-22-es bajnoki rajt óta, – holtversenyben egy bizonyos Achraf Hakimivel – összesen 8-at.

Nálunk Dalberten és Correán kívül mindenki rendelkezésre áll, Brozovic pedig vélhetően a kezdőcsapatba is visszatérhet, Lukakuval egyetemben. Ma olyan pletykák is felröppentek, hogy Onana helyett Handanovic kezdhet, de bízunk benne, hogy Inzaghi még nem veszítette el teljesen a józan eszét.

Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Martinez, Lukaku
Kezdés: 20:45
TV: Sport 2