Előre a Coppa-címvédésért

Kimondottan mókás lenne ez a címválasztás, ha rögtön az első körben kiesne az Inter, de csak előjött belőlem a wishful thinking: ha már ez a szezon nem alakul eddig úgy, ahogy szerettük volna, talán megint a kupaszereplésekkel tudunk majd vigasztalódni.

És hát a tavalyi szezon Coppa Italia szereplése abszolút nem egy lesajnálandó dolog, bár tudom, hogy ezt sokan máshogy gondolják. Mindenesetre az előző szezonban egész emlékezetesnek bizonyult a sorozat, a szokásos első fordulós tartalékolás miatt már az Empolival is meggyűlt az Inter baja, Sensi és Ranocchia bombagóljaival azonban sikerült 120 perc után megfordítani a meccset.

A folytatás a Roma ellen egy kevésbé éles meccset és relatíve könnyű továbbjutást hozott, az elődöntő (legalábbis a visszavágója) viszont kimondottan színvonalasra sikerült, a Milant sikerült felülmúlni 3-0 arányban, ami valljuk be, sosem esik rosszul. A döntőben a Juventus legyőzése 4-2-re pedig talán a szezon legizgalmasabb mérkőzése volt, emellett Perisic szezonbeli legjobb teljesítményét nyújtotta. Abszolút kielégítő érzés volt, amikor végül Handanovic emelte magasba a Coppát.

Mára egy Serie B-s ellenfél jutott, mégpedig egy régi ismerős, a Parma, akik jelenleg playoff helyen vitézkednek, és nem tűnnek lebecsülendő garniturának, de alighanem ez a legjobb alkalom, hogy Inzaghi bevessen egy kis rotációt. Persze a hétvégén megint bebizonyosodott, hogy túl sok cserét nem bír el a csapat, viszont pár játékosnak nagyon kellenek a játékpercek, illetve sajnos lett pár sérültünk is. Barellát, Lukakut, Calhanoglut és persze Brozovicot ma biztos nem látjuk, a középpályán tehát a kezdő magát állítja össze. Hamarosan tehát újabb esélyt kap a Mhitarján-Asllani-Gagliardini trió, akiket a széleken Bellanova és Gosens támogat majd. A védelemben és csatársorban többféle kombináció is elképzelhető, szem előtt tartva, hogy az elsődleges cél mégiscsak egy konzisztens Serie A szereplés, nem árt tehát, ha a maródiakon kívül még pár kulcsember pihenőt kap. 

Emlékezetes klasszikust nem várunk a ma estétől, hozni kell a továbbjutást B kezdővel is, aztán várni az Atalanta-Spezia meccs győztesét, akikkel a negyeddöntőben találkozhatunk.

Várható kezdő: Onana; D’Ambrosio, De Vrij, Bastoni; Bellanova, Gagliardini, Asllani, Mkhitaryan, Gosens; Correa, Lautaro Martinez

Mikor: 21.00 

Hol: Sport1 

Forza Inter! 

(kép: Eurosport.it)