Elégtelen szintfelmérő

Folyamatosan lenyűgöz ez az Inzaghi féle Inter. Ugyanis mindig találnak rá módot, hogy visszalökjenek a szakadék aljára, amikor azt hittem már éppen kikecmeregtem belőle.

A bírózást én most le is rendezem az elején, mert szerintem tegnap sem ezen múlt. Sacchi valószínűleg elvett tőlünk egy szabályos harmadik gólt, ahogy valószínűleg sok bíró befújta volna a tizenegyest a Monzanak a mérkőzés elején. Ezen kívül se állt sokszor a helyzet magaslatán, de ott volt mellette a pályán 11 ember Milánóból, akik még nála is sokkal rosszabb mentalitással léptek fel a gyepre. Már az első pillanattól kezdve jöttek az ősszel oly megszokott bugyuta pillanatok, valamint a semmilyen és ötlettelen támadójáték, amit minden valamire való csapat könnyedén kivédekez. Az, hogy mi mégis vezettünk a meccs végéig, az Bastoni remek egyéni megmozdulásának volt köszönhető, amit Darmian most sikeresen ki is tudott használni, valamint, hogy a gyors monzai egyenlítés után Lautaro a 22. percben ismét megvillantotta, hogy miért ő szerzi a támadóharmadban a legtöbb labdát, aki higgadtan tudta gólra érvényesíteni az előtte termett lehetőséget. Ezeken kívül pár gyatra próbálkozás volt még, más komoly helyzet nem adódott.

A második félidőbe ugyanez folytatódott, kedélyes tinglitangli és semmiféle akarat arra, hogy itt még bárki is akarna valamit csinálni Inter oldalon. A sors viszont közbelépett, sérülés miatt először Calhanoglut kellett lecserélni az 55. percben, majd Barellát a 63. percben. A helyükre beálló Asllani és Gagliardini pedig olyan szinten játszott gyengén, hogy a következő húsz perce szinte beszorultunk a kapunk elé és csak alkalomadtán tudtak kijönni onnan. Változás a 73. perc után történt. Akkor Onana védte Mari kapura lövését bravúrral és ez egy kis ébresztőt fújt a csapatba. Mindez a 84. percben csúcsosodott ki, amikor Lautaro lőtte ki a jobb alsó kapufát egy ígéretes szögből. Utána megint a Monza próbált többet támadni, majd végül a hosszabbítás harmadik percében Mhitartjan, Dumfries és Onana is hibázott, így pedig 2-2-vel zártuk a mérkőzést.

Ezzel a két napja visszaszerzett Scudetto álmoknak ismét befellegzett. Talán jobb is, mert ez az edző és ez a keret nem alkalmas erre. A Napoli elleni meccsre volt másfél hónap felkészülni, de Inzaghi nagy bánatára, nem lesz több ilyen szünet ebben az idényben. De itt elő lehet venni azért is, hogy miért nem rotált többet. Mindenki fáradtnak látszódott, az öregek viszont különösen. Acerbi és Mhitarjan nagyon bizonytalan volt végig, Dzeko pedig mintha a pályán se lett volna. Darmian bár szerzett egy gólt, a játéka a közelében sem volt a szerdaihoz képest. Elő lehetne venni azért is, hogy mit művelt az elmúlt fél évben Asllanival, aki szépen lassan lesüllyedt Gagliardini szintjére, pedig egészen biztos vagyok benne, hogy nem lehet egy lapon említeni a két játékost. Azt, hogy az olasz tegnap is becsődölt senkit se lepett meg. Biztos nagyon szimpatikus ember, de az, hogy még mindig itt van, Marottáékat is minősíti. Ha Lukaku így folytatja, akkor a vezetőséget miatta is elő lehet venni. Sérült volt egész ősszel, nagy nehezen felépült, tegnap pedig tizenöt labdát kapott és abból tízet el is ajándékozott az ellenfélnek. A tegnapi teljesítményével nagyon könnyűvé tette az utálói számára, hogy best of válogatást vágjanak össze a játékából. Nagyon nem jó az összetétele a keretnek. Nincs pénz és 30+-os játékosokat igazolunk fiatalok helyett. De ha nem tudjuk őket pihentetni, akkor hiába nagyon jó játékosok, a fáradság miatt semmi nem fog ebből a tudásból látszódni. Nem először fordult elő ebben az idényben, hogy ezek a játékosok nem bírtak ki két mérkőzést lejátszani egymás után azonos teljesítménnyel. Jelenleg úgy érzem a vezetőség ezzel a játékos politikával csak el akarják hitetni velem, hogy a Scudattoért tudunk harcolni, mikor ettől elég messze vagyunk jelenleg, talán még is csak jobb lenne, ha nem elérhetetlen álmokat üldöznénk, hanem lenne egy világos koncepció, ami mentén fejlődhetne a klub? Ehhez pedig még hozzájön az edző is, aki nem tud dolgozni a fiatalokkal, nem fejlődnek alatta más játékosok se, nagy ritkán találja el, hogy pontosan mely tizenegy embernek kéne a pályára lépnie, és sokszor még a taktikával is hadilábon áll. Szerdán a Napoli meccs inkább volt a kivétel. Hiszen miért hinnék annak a mérkőzésnek, ha az idény nagy részében azt láttam, amit tegnap. Másfél hónap volt ezeknek a kijavítására, de ez nagyon úgy néz ki, hogy nem jött össze és nagy pénzt tennék arra, hogy nem is fog. Ha szerencsénk van ez a rapszodikus kiszámíthatóság elég lesz egy negyedik helyre. Ha nem, akkor még nagyobb bajok lesznek, mint most. Pedig a Suning/Vezetőség/Inzaghi szenthármasnál sokszor már most se tűnik úgy, hogy tudják minek kéne lennie a következő lépésnek, de erről már ma és máskor is sokszor panaszkodtam mostanában, úgyhogy ezt most nem folytatom. Kedden jön a Parma elleni kupameccs.

Értékelés:

Onana – A második monzai gólban benne volt egy kicsit, és bár előtte volt pár bizonytalansága, viszont fontos védései is adódtak, amelyek nélkül a döntetlen se lett volna meg. (6)

Skriniar – Nem volt olyan magabiztos, mint szerdán, de nagyrészt így is megoldotta a védekezést. Viszont nem tudott ezen kívül plusz hozzáadni. (6)

Acerbi – Nagyon fáradtnak tűnt, az első félidőben pedig hibát-hibára halmozott. A másodikra kicsit feljavult, de nem annyira, hogy dicsérni tudjam. (5,5)

Bastoni – Neki volt a legjobb estéje a védelemből. Magabiztos védekezés mellé a támadásokat is próbálta segíteni, nem véletlen az első gólnál kiosztott gólpassza. (6,5)

Darmian – Lőtt egy gólt, viszont ezen kívül támadásban ma is súlytalan volt és a védekezése volt ma maradéktalanul hibátlan. (6)

Barella –  Elég átlagos teljesítményt nyújtott, nagyobb hibák nélkül. Akár ez is elég lehetett volna, de sajnos a kisebb sérülése miatt nem tudta lejátszani a kilencven percet. (6)

Calhanoglu – Azt tudnám írni hozzá is, mint Barellához. (6)

Mhitarjan – Az egyik legrosszabb Interes meccse volt, nem találta a ritmust, sok labdát adott el és a támadásokat se tudta segíteni, a második gól pedig az ő hibájából indult. (5)

Dimarco – Ő is jól hozott egy bizonyos szintet, pedig ma jól jött volna egy ezen felüli megmozdulás. (6)

Dzeko – Olyan volt, mint egy szellem, csak azért vettük észre, hogy legjött, mert a helyette beálló még látványosabban volt rossz. (5,5)

Lautaro – Ő ma nagyon kipihent volt, élesebb is, mint az egész Vb-n. Sajnos a nagy helyzetét a végén így se tudta gólra váltani. (6,5)

Asllani – Nagyon nehezen rázódott a mérkőzésbe és amikor sikerült neki, akkor se nagyon tudott emelni a játékán. (5)

Lukaku – Hetek kellenek még mire formába jön. Ha formába jön. Jelen állás szerint biztos nem hoznám ide még egy idényre. (4,5)

Gagliardini – Miért vagy még mindig itt? (5)

Dumfries – Ma se mutatta meg a kérőinek, hogy ki kéne adni érte 40 milliót. (5)

Inzaghi – Amennyire ült a felkészülés a szerdai meccsre, annyira gyorsan tértünk vissza az ősszel már sokszor látott szenvedéshez. (5)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)