Újabb kötelező – ha szabad ilyet mondani

Sőt, papíron az idény egyik legkönnyebb meccse jöhet este a Hellas Verona ellen, viszont mi, szurkolók már szinte semelyik meccshez sem merünk gyanakvás nélkül leülni.

Lassan elmondható, hogy erősen ingadozó formában tért vissza az Inter a VB-szünetről. A kezdés remekül sikerült, tekintve hogy azt a Napolit sikerült teljesen hatástalanítani, amelyik tegnap felvagdalta és megette az elmúlt nyolc meccsét kapott gól nélkül nyerő Juvét. A Monza elleni döntetlen aztán gyorsan lehűtötte a kedélyeket, a Parma elleni kupameccset pedig embert próbáló volt végignézni, ugyanis borzasztó későn ébredt a banda, a kiesés széléről visszatáncolva ráadásul sikerült 120 percesre nyújtani a meccset. Mondjuk még így is jobban jártunk, mint a Milan, akik mindezek után kiestek a Torinoval szemben, becsüljük csak meg, amink van…

Voltak már idén formaingadozások a védelemben, és a hiányzók a csatársorban, de ami az Inter játékára leginkább rányomja a bélyegét, az az, ha a középpályán kell pótolni valakit. Brozovic hiányát időközben nagyjából megtanultuk orvosolni, ám a Monza meccsen ezt súlyosbítandó Barella és Calhanoglu is kidőltek. Nagyjából ennek a levét ittuk hét közben, és most is van némi esély arra, hogy a komplett csereközéppályával álljunk ki, bár Hakant a legtöbb forrás már a kezdőbe jósolja, míg Barellát a padra. Brozovicot pedig szintén a padra, csak épp majd jövő hétre a Milan ellen, kíváncsian várjuk. Bármi is lesz, Inzaghitól ha lehet, több Asllanit és kevesebb Gagliardinit várnánk el ma este, a fiatal albán ezerszer jobban megérdemli, hogy kezdjen.

A Verona a visszatérés óta két meccsen négy pontot szerzett, ám ezzel is csak kozmetikázni tudták szörnyű helyzetüket, így ugyanis már nem utolsók, de hat pontra vannak a kiesőzóna másik oldalától. Pont ezért fognak hajtani, illetve mert tudják, hogy az Inter programja sűrűbb, így egy ilyen mérkősésre nehezebben pörögnek majd fel fekete-kékeink egy kupa- és egy szuperkupa találkozó között. Céljuk elérésében olyan kulcsembereik segíthetik őket, mint Tameze, Ilic, Lazovic illetve Thomas Henry.

A mi főszereplőink pedig az alábbiak közül kerülhetnek ki:

Onana; Skriniar, Acerbi, Bastoni; Darmian, Gagliardini, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco; Martinez, Dzeko 

Mikor: 20.45

Hol: Sport 2

Forza Inter!

 

(kép: twitter.com/Inter_en )