Erre vártunk!

Miután 22 gólt sikerült kapni az ősz folyamán, szinte már el is felejtettem, hogy milyen érzés, amikor egy védelem rendesen működik és nem azért kell izgulni, hogy melyik pillanatban fogunk egy óriási szerencsétlenkedésből gólt kapni. A tegnapi nap csapategysége viszont megmutatta, hogy van még ebben a keretben kraft.

Egy kezemen meg tudom számolni a Napoli hányszor jutott el veszélyes gólhelyzetekig. Pedig a bajnokság eddigi legjobb támadósorával álltunk szemben. De szerencsére a támadóoldalon se voltak gondok. Nem úgy a helyzetkihasználással, amit sajnos nem sikerült olyan magas aránnyal javítani, mint a védekezést. Az első öt percben előbb Lukaku előtt adódott egy lehetőség, majd Dimarco elé készített le tökéletesen, aki azonban nem tudott élni a lehetőséggel. A következő nagy lehetőségre a 26. percig kellett várni, ahol Dzeko tudta hatalmas helyzetbe hozni Darmiant, aki kapu fölé lőtt, majd a 41. percben Lukaku előtt adódott egy óriási helyzet, de a rosszabb lábával nem tudta kellőképpen helyezni a labdát. Itt ki kell emelni Barella passzát, ami a gólon kívül talán a mérkőzés legszebb jelenete volt. A belga támadónk hosszú idő után volt újra kezdő és az első félidőben igencsak égett benne a bizonyítási vágy és több ígéretes szituáció is adódott előtte. Nem igazán van még formában, de a jelenléte a pályán így is megkérdőjelezhetetlen, a mezőnymunkája továbbra is igazi zavaró tényező, az meg pláne, ahogy folyamatosan több embert is lefoglal. Ha kibírja a következő időszakot sérülések nélkül, akkor a gólok is egyre inkább jönni fognak.

Lukaku a második félidőt is aktívan kezdte, de már nem tudott olyan éles lenni, mint az első félidőben. Nem úgy, mint Edin Dzeko, aki az 56. percben végre meg tudta szerezni a vezetést. A támadás Mhitarjan kezdte egy hajszálpontos indítással Dimarco felé, aki tökéletes ütemben kanyarította be középre, Dzeko pedig tanári módon verte át a védőjét és simán tudott a kapuba fejelni. Ez után főként a védekezésre fektettünk nagyobb hangsúlyt, a kontrákból pedig nem igazán sikerült érdemi szituációkat kialakítani, pedig Gosensnek volt egy pár ígéretesebb felfutása. A Napoli összességében sokkal többet birtokolta a labdát, de profin sikerült megfolytani a játékukat. A védelemben mindenki tökéletesen tette a dolgát, Skriniar újra régi önmaga volt, Acerbi pedig valószínűleg végleg bejátszotta magát a kezdőbe. A középpályán a szokásosnál több védekezőfeladat jutott Calhanoglunak és emiatt a támadásokkal nem ért fel annyira, mint szokott. Azért szerintem nem fogja bánni, ha Brozovic végre teljesen felépül. Aki fogja az talán Mhitarjan lesz, mert az utóbbi időben nagyon sok szép dolgot művel. Szólni kell még Darmianról, aki leszedte a pályáról Kvaratskheliát, meg a tegnap is kiemelkedőt nyújtó Barelláról. Az Inter megnyerte az utolsó 5 hazai meccsét a Napoli ellen, de összességében is mi győztük le őket a legtöbbször (51 győzelem, 144 rúgott gól).

Teljesen megérdemelt győzelem született, aminek a legkellemesebb hozománya, hogy ismételten ott vagyunk a Scudetto harcban és ha a tegnap esti teljesítményt sikerül állandósítani, akkor ott is fogunk maradni a végéig. Bár ehhez lehet nem ártana még a télen igazolni egy csatárt, mert sajnos ott még lehetnek szűkösek a lehetőségek. De mivel nagy szegénység van, ezért ilyen dolgokról jelenleg nem álmodozok. Arról viszont szeretnék, hogy szombaton a Monza ellen is ugyanezt a játékot hozva nyerjünk simán.

 

Értékelés: 

Onana – Szerencsére túl sok védeni valója nem volt. Viszont nagyon sokszor segítette ki a védőket hátul a passztudásával, gondolom Song nagy örömére. A meccs végén a hatalmas védése parádés volt. (6,5)

Skriniar – Ha hosszabbít, ha nem. Remélem így fog játszani az idény végéig, tökéletest hozott mindenben. (7,5)

Acerbi – De Vrij lejtmenetét teljesen elfedteti az emberrel, egy rossz szót nem tudok rá mondani, Osimhen meg se tudott mozdulni mellette. (7)

Bastoni – Talán az ő nevét kevesebbszer kellett tegnap emlegetni, de hiba nélkül tette a dolgát és egy védőtől általában több nem is kell. (7)

Darmian – Nem fogok kibékülni azzal sose, hogy támadásban nem tud annyit nyújtani, mint szeretném, de minden másban rendre ott van a legjobbak között. (6,5)

Barella – Elképesztően szép mozdulatokat mutatott be néha, hajtott előre mindenkit az elejétől a végéig, azonban az a sárga is elképesztően buta volt a végén. (7)

Calhanoglu – Ahhoz képest, hogy milyen pressziót kapott az egész meccsen, nagyon jól állta a sarat, igaz emiatt a támadásokban haloványabb volt, de a labdákat így is jól el tudta osztogatni. (6,5)

Mhitarjan – Nagyon kellemes csalódás, és még ahhoz képest is rá tudott tenni, ahogy kezdte az idényt. És micsoda másodgólpasszt adott. (7)

Dimarco – Agilis volt, végig megjátszható volt, két ziccert is kihagyott sajnos, de legalább egy beadást odavarázsolt Dzeko fejére. (7)

Lukaku – Küzdött amíg a pályán volt, de látszik, hogy még kell neki egy pár ilyen meccs, hogy formába lendüljön. Így is nagyon veszélyes volt és alig várom, hogy újra lerázhatatlan legyen. (6,5)

Dzeko – Kiosztott egy gólpasszt Darmiannak és fejelt egy gyönyörűt, a bosnyák továbbra is nagy formában. (7,5)

Gosens – Lassan úgy néz ki végleg maga mögött hagyja a makacs sérülését. Még támadásban kell egy kicsit csiszolnia a pontosságot és minden rendben lesz vele kapcsolatban. (6)

Lautaro – Nagy mezőnymunkát rakott le az asztalra, gólhelyzetbe viszont nem igazán sikerült hozni. (6)

Correa – Kezdhetnék egy olyan szörnyű viccel, hogy rakjuk fel az ebayre, így talán még látunk egy kis pénzt belőle. Teljesen szét van esve és borzasztó minden egyes megmozdulása. (5)

Dumfries – Ma megbízhatóan védekezett, a rugbys szerelése pedig nagyon kellett Correa labdaeladása után. (6)

Gagliardini – Szerintem még most is Raspadorit üldözi, mindenkinél két fokkal lassúbb volt. Asllani nagyon rossz teljesítményt nyújthat az edzéseken, ha még ezeket a perceket is vele kockáztatjuk.

Inzaghi – Ült a taktikája és a cseréi is, reméljük az új év még sok ilyen meccset hoz nekünk. (7,5)

(Képek forrása: https://www.facebook.com/Inter)